Het Hulsbeek: buitenspelen, heerlijk eten en overal bos

05.06.2017 12:58

Deze meivakantie ging Barbara met de Morris (5) en Felix (11) naar Twente. Ze vond het een verademing. Tuurlijk – Griekenland vorig jaar was ook leuk. Wintersport in Oostenrijk: top! Maar deze meivakantie in een prachtig park in Twente past naadloos in haar rijtje met topvakanties. ‘Ik had hier wel twee weken kunnen blijven.’

Twente is natuurlijk heel groot, maar wij hebben ons dagenlang vermaakt in het kleine, prachtige, weelderige bos Het Hulsbeek, vlakbij Oldenzaal. Een heuvelachtig gebied aan het bos. In het park zijn allemaal dingen te doen zoals Avatarz, het grootste klimparcours van Nederland (ook heel leuk voor volwassenen en de kleintjes!), een gratis klimparcours door het prachtige park, pannenkoekenboerderij met dierentuin Klein Afrika, bungalowpark Eureka (waar wij sliepen) en een schitterende recreatieplas.

Die plas grenst dan weer aan een supermooi hotel met restaurant. Want ik vind het heerlijk om een halve dag met een picknickmand met pakjes drinken en thermosflesjes koffie op het strand te liggen, maar er komt een moment dat ik een hapje of een drankje wil aan een nette tafel met stoelen. Een beetje beschaving – nou, dat vind je dus in het super mooie restaurant ’T Erve Hulsbeek. Er zit een schitterend hotel bij, met de mooiste familiekamers, maar daar moet je wel het geld voor hebben. Geniet zeker even van het terras dat grenst aan de speelweide. Je kijkt uit over een kabbelend beekje (ja, in Holland!) en het prachtige bos. Als de kinderen groot genoeg zijn kunnen ze zelfs alleen in de klimtuin blijven terwijl jullie een drankje drinken. Wij aten er de lekkerste aspergesoep ooit, met daarna een visje en de kinderen een mooie schnitzel.
In de rest van Het Hulsbeek stikt het van de buitenactiviteiten. Je kan er stoer kamperen, grootschalig kamperen, klein boers kamperen. Paardrijden, tennissen, eendjes voeren, ponyrijden, outdoorchallenges doen, binnenzwemmen, buitenzwemmen, vissen, klimmen, hollen, fietsen en wandelen tot je erbij neervalt. Huur een paar fietsen en je bent klaar. Als je genoeg hebt van de weelderige natuur, fiets je zo het mooie oude Oldenzaal in, met een groot stadsplein met horeca en winkels. En je rijdt in 20 minuten naar Ootmarsum, een prachtig historisch stadje. Ook leuk: je zit in 10 minuten in Duitsland, tot grote verrassing van de kinderen.

Als we aankomen bij vakantiepark Eureka, vliegen de kinderen de auto uit. Op een groot grasveld staan drie gigantische trampolines waar ze het eerste halfuur niet meer weg te slaan zijn. Aan de rand van dat veld staan geitjes en konijntjes. Er is een minigolf en elke zaterdag mag je er een gratis ponyritje komen maken, met ponydiploma na afloop.
Eureka ligt op een oud landgoed en dat is te merken als je er rondloopt: prachtige natuur, met weelderige groene weilandjes, en daartussen zijn de 43 – superdeluxe – huisjes verstopt. Allemaal hebben ze privacy, een mooi uitzicht, en alle huisjes hebben speeldingen in de buurt. Wij zaten tegenover een veldje met wip, speelhuisjes en een klimrek. We hebben de jongens niet meer gezien.
Met slecht weer is er een superleuke binnenspeeltuin, onder de receptie, waar je rustig thee kunt drinken en de kinderen met reuzenlego een huis bouwen. Ze hebben er natuurlijk kinderbedjes, en alles wat je nodig hebt voor de kinderen. Vanuit Eureka kun je lopend, fietsend of met de auto in korte tijd alle leuke andere locaties bezoeken.

Op een vroege zaterdagochtend meldden wij ons bij Avatarz, het klimpark waar ze smijten met termen als ‘extreme’, ‘adventure’ en ‘adrenaline’. Zo veel dat ik dacht: joh, doe effe rustig. Maar dan begin je. Felix en ik lieten ons insnoeren in een soort broek, met overal lussen en sjordingen om ‘m strakker te maken. We kregen van die stalen haken mee waarmee je jezelf vastmaakt aan de kabels. En toen liepen we naar het bos waar we de echte instructie kregen. Leuk, dacht ik nog. Nou, na de eerste drie stukken parcours waarbij je op grote hoogte van de ene boom naar de andere klautert – niet naar beneden kijken – mocht ik mezelf aan een kabel torpederen naar de overkant. Eerst mijn kleine moedige Felix, die het geweldig vond – en toen mocht ik. Hij zag mijn gezicht en zei: “Mam, het valt echt wel mee hoor.” En zoef…. Ik liet me vallen, en gleed tot ik bam! Tegen het stootkussen aan ramde. Serieus: het is een van de engste dingen die ik ooit gedaan heb, maar wat was ik trots dat ik dit met mijn zoon mocht beleven. Morris (5) mocht nog niet mee hoog de bomen in, maar voor de kleintjes is er op de grond genoeg te doen.

Daarna was Morris aan de beurt. We gingen pannenkoeken eten bij Klein Afrika, een speeltuin met dierentuin en een heel groot pannenkoekenhuis met terras en grote binnenruimtes, als je naar de wc loopt, hangt er een levensgrote olifant boven je. Het is echt een paradijs (en ze hebben er ook een salade en broodjes tonijnsalade enzo). Ook hier kun je je weer urenlang vermaken, eerst in de gratis speeltuin, dan pannenkoekjes eten en dan door naar de dierentuin waar ze ganzen hebben, lama’s en wachten op de eerste zebra’s. O, en een Angry Bird, want mijn jongens kregen ruzie en toen belandde een van de Angy Bird-knuffels die ze gratis kregen bij de pannenkoek in de sloot. Tijd om te gaan dus!

Wij moesten helaas na een paar dagen weer weg, maar serieus: in dit mooie landschap had ik me echt wel twee weken kunnen vermaken. En voor elke portemonnee is het er fantastisch. Kijk maar eens op vvvoldenzaal.nl.

 

Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met MarketingOost, maar de inhoud ervan is 100% van mij. Lees meer over ons advertentiebeleid.