Naar Zuid-Afrika met kinderen? Doen!

10.12.2016 15:00

Elk jaar weer is het een uitdaging om voor iedereen binnen je gezin een leuke vakantiebestemming te vinden. Waar de een liever geniet van de ondergaande zon met een verse cocktail in de hand, loopt de ander warm voor sportieve activiteiten en WIFI. Heb je eenmaal besloten dat je wilde dieren wil spotten, dan volgt direct de vraag waar je dat wil doen: de Beekse Bergen of toch maar Zuid-Afrika?

De reisspecialisten van Zuid-AfrikaKids hebben vijf toeristische hoogtepunten geselecteerd. Zo combineer je actie en avontuur met ontspanning. De kans is groot dat het hele gezin nooit meer iets anders wil.

# 1 Zoef zoef Drakensbergen

drakensberg-zip-line-kids
De Drakensbergen: groene bergen met grillige pieken, glooiende graslanden en wild kolkende rivieren. De stoerste manier om dit gebied te verkennen? Tokkelend tussen de boomtoppen door. Soms best een beetje eng, dus vergeet niet te genieten van het uitzicht en ondertussen ook nog wild te spotten. De gids heeft dit al vaker gedaan, dus hij helpt je met het harnas en vertelt je hoe je dit moet aanpakken. De adrenalinekick voel je aan het einde van de dag nog steeds.

 


# 2 Trappen door druivenvalleizuid-afrika-vakantie-met-kinderen-wijngebied

Het bekendste wijngebied van Zuid-Afrika, Stellenbosch, mag uiteraard niet ontbreken tijdens je reis. Omdat er natuurlijk ook geproefd moet worden kun je het beste op de fiets van wijnboerderij naar wijnboerderij. Je leert de kneepjes van het vak kennen en ruikt én proeft de beroemde wijnen. En je kinderen? Bij wijnhuis Spier is een centrum voor roofvogels en bij wijnhuis Vredenheim lopen zebra’s, springbokken en antilopen rond. Win win dus!

 

 

swaziland-paardrijden-kind# 3 Zadel op, Swaziland in

Helm op en húp, in het zadel. Vanaf de rug van een paard is het net wat makkelijker om klein wild te benaderen. En kun je dus mooiere en betere foto’s maken. Rode zandpaden, dor grasland en smalle beekjes – dat is je route. Onderweg zie je impala’s, zwijnen en zebra’s. In de beekjes en langs meren liggen nijlpaarden en krokodillen te soezen in de zon. En je zadelpijn? Die gaat weer over wanneer je eenmaal bij het zwembad ligt.

 

# 4 Ahoy! Walvis in zichtwalvistocht-zuid-afrika-boo

Hermanus: enorm populair als vakantiebestemming, dus hier veel leuke beach cottages pal aan het strand. Hermanus is zo populair omdat je hier walvissen kunt spotten. Vanaf het vasteland zie je de dieren opspringen uit het water en zie je een waterspuit boven het water. Wil je ze van dichtbij zien, stap dan in een boot en vaar de open zee op. Walvissen, dolfijnen, haaien, zeehonden en met wat geluk zelfs pinguïns. Hier kan geen Dolfinarium tegenop.

 

 

# 5 Kids safari op z’n best

En ga je dan naar Zuid-Afrika, dan mag een safari uiteraard niet ontbreken. Op safari gaan kan op verschillende manieren. Tijdens een bushwalk duik je de berm in om stil te wachten tot de wilde beesten voorbij gelopen zijn. Of je gaat ’s nachts te voet op pad om naar dieren te speuren. Liever op eigen tempo dieren spotten? Pak dan je eigen auto en rijd door het Kruger-park: dé ultieme plek om de big 5 te spotten.

kidssafari

 

 

Over Riksja Kids

Bekijk alle mogelijkheden voor rondreizen met kinderen en de bouwstenen op Zuidafrikakids.nl. RiksjaKids is een kindvriendelijke reisorganisatie van reizigers voor reizigers.  In onze reizen zorgen we voor een goede afwisseling in activiteiten die leuk zijn voor kinderen, maar ook voor ouders. Onze kidsspecialisten hebben zelf veel gereisd met kinderen en helpen je graag bij het samenstellen van jullie eigen reis. Het reistempo ligt wat lager waardoor je het land echt kan beleven.
Voor meer informatie over Riksja Kids kijk je hier.

 Lees hier alles over ons advertentiebeleid.