Op deze (Nederlandse!) vakantiebestemming kun je op wereldreis!

30.08.2017 04:50

Op wereldreis in eigen land. Het kán in hotel Gaia, alle kamers hebben namelijk een ander landen thema. In de ene kamer waan je je in Egypte, terwijl je twee meter verderop de sferen  van de Ndebele stam uit Afrika beleefd.

En dat allemaal in het oer-Hollandse Diepenveen, op landgoed Nieuw Rande. Hotel Gaia wordt omringd door een weelderig bos, en de tuin van het landgoed is ontworpen door J..D. Zocher. Ja, dat is inderdaad de man die ook het Vondelpark heeft ontworpen. Voelen we ons zelfs in Diepenveen nog helemaal thuis! Én er is zát ruimte waar je kinderen kunnen spelen, tussen de waterpartijen, doorkijkjes en boomgroepen bijvoorbeeld. Ook staat er op het landgoed een linde van wel 500 jaar oud.

En terwijl jij even lekker op het terrasje van je latte nipt, vermaken je kinderen zich prima met de ezels Manna en Ruby die op het landgoed rondwandelen.

Even van het landgoed af? Duik dan het bos in. Er zijn diverse wandelroutes en fietsroutes uitgestippeld die je kunt ophalen bij de receptie. Ook kun je daar meteen een fiets huren. Tipje: vraag bij het ontbijt om een doggybag voor de lunch. Dan kun je in het bos een heerlijke plek uitzoeken om te picknicken. En de echte waaghalzen kunnen ook een bootje huren bij de receptie (voor maar 6 euro!!!) en door het landgoed ronddobberen.

Wanneer je even de drukte wilt opzoeken kan dat natuurlijk ook. Hanzestad Deventer ligt letterlijk om de hoek.

hotel gaia hotel gaia

hotel gaia hotel gaia

https://www.youtube.com/watch?v=IMm-HFoXD4I

 

Wel weg uit eigen land? Gambia is de perfecte winterzon bestemming, écht! Lees maar..