Waarom naar het theater gaan ook (of juist!) superleuk is met kinderen + tips

23.07.2018 09:37

Philippine is groot theaterliefhebber en al toen zij zwanger was, verheugde zij zich erop om later met haar kinderen naar voorstellingen te gaan. 

Het allerleukste van dat alles vind ik nog wel mij te kunnen verkneukelen aan die pretoogjes van mijn kinderen, en ik heb het helemaal niet meer als ze allebei luid schaterlachend op het puntje van hun stoel zitten. Het is voor hen ook echt een spannende ervaring. Eerst met de tram erheen, samen door de gangen van het theater lopen, neerstrijken op de zachte, pluchen stoel, de lichten die uitgaan… Als ik naar een kindervoorstelling ga kijkt mijn kind naar de voorstelling, en kijk ik stiekem vooral naar zijn gezicht. Dat is pas echt genieten.

Naar het theater gaan is niet alleen heel erg leuk, maar ook goed voor hun culturele ontwikkeling, denk ik. Door naar voorstellingen te gaan komen mijn kinderen van jongs af aan in aanraking met andere verhalen, stemmen en ervaringen. Dat is een ervaring waarvan ik gelukkig ben dat ik die hen als ouder mee kan geven. Ik heb wel geleerd dat je je als ouder echt het beste aan de aanbevolen leeftijd kunt houden. Mijn jongste van 3 kan dus beter niet naar een voorstelling van 5+ gaan. Waarom? Omdat die vaak net wat langer duurt en ‘ingewikkelder’ is dan een voorstelling voor de echte kleintjes. 3-jarigen hebben, en ik kan het weten, een concentratie van een goudvis, waardoor ik mijn zoon vervolgens bij een voorstelling van ruim een uur dus na een kwartier al stil en zoet probeer te houden met doosjes rozijnen/je iPhone/z’n speen.

Als ik met mijn kinderen naar het theater ga, dan ga ik eigenlijk altijd naar het DeLaMar Theater. Niet alleen omdat het lekker dichtbij is, maar ook omdat het een perfecte theater voor kinderen is met lieve medewerkers en mooie zalen. Eenmaal in het theater aangekomen kijken mijn kinderen altijd hun ogen uit. Alles is voor hun is nog zó groot en spectaculair. Met kindervoorstellingen hebben ze bij het DeLaMar lekker eten voor, tijdens en/of na de voorstellingen zoals biologische fruitijsjes, snackgroenten en (zelfgemaakte) snoepkettingen. Heerlijk vinden mijn kinderen het. En daar word ík dan weer blij van, van mijn smikkelende kindjes.

Wist je dat DeLaMar allerlei leuke voorstellingen voor kinderen organiseert? Met allerlei leuke activiteiten daarbij? Voor die allerkleinsten organiseert DeLaMar bijvoorbeeld Het Peuterfestijn. Op 26 en 27 juli kun je met je kind (of je stuurt opa en oma) naar DeLaMar komen voor een combinatie van muzikale theatershows en meet & greets met Peppa Pig, Kikker, Woezel & Pip, Fien & Teun, Bert en Ernie en Marshall en Chase van Paw Patrol. Dan is er nog Het Zandkasteel. Ik begrijp eerlijk gezegd de driehoeksverhouding Sassa, Toto, Koning Koos nooit helemaal (wie is die man? Hun vader? Een vriend? Een oom?), maar mijn kinderen vinden het fantastisch. In DeLaMar kun je op 14 oktober dit drietal komen bewonderen tijdens hun voorstelling ‘Op de Piratenboot!’ Na afloop mag je kind met het drietal op de foto. Ik kan nu al niet wachten op de trotse gezichten van mijn kinderen wanneer ze hun foto aan papa laten zien.

In de herfstvakantie, op maandag 22 oktober, zijn wij ook weer in het theater te vinden. Dan staan namelijk de Smurfen op het toneel van DeLaMar. Een vrolijke familiemusical vol muziek, dans, spanning en natuurlijk: Smurfen! Leuk om met het hele gezin naartoe te gaan. Want wie is er niet mee groot geworden? Voor de kleintjes zijn er op dinsdag 23 oktober twee voorstellingen van de lieve hondjes Woezel en Pip. Na de voorstelling mag je knuffelen met de échte grote, zachte Woezel en Pip! Camera’s in de aanslag!

Heb je met deze vier voorstellingen de smaak te pakken gekregen? In 2019 staan de volgende kindervoorstellingen op het programma in DeLaMar:

Dit artikel is geschreven samen met DeLaMar Theater, maar de inhoud is 100% van ons. Hier lees je alles over ons advertentiebeleid.