10 Redenen om het geslacht van je baby zo snel mogelijk te willen weten

19.10.2021 06:00

‘Het is een jjjjjjjjongetje!’ Philippine wist bij beide zwangerschappen dat er een zoon in haar buik groeide. Een prettige gedachte, vond ze zelf. Dit is waarom je het geslacht van je baby zou willen weten.

LEES OOK: 21 Dingen die je denkt bij je eerste echo.

  1. Voor de nieuwsgierige Aagjes onder ons is het sowieso onmogelijk om 40 weken lang te wachten op het geslacht.
  2. Geen geheimzinnig gedoe over ‘het’ of ‘de baby’. Het praat makkelijker en je hoeft niet bang te zijn dat je je verspreekt. Vanaf nu is het gewoon hij of zij.
  3. De zwangerschap wordt tastbaarder als je weet wat het wordt, zeker voor je man.
  4. Je hebt een reden voor een feestje. De onthulling van het geslacht aan je familie en vrienden is weer een extra feestelijk moment tijdens de zwangerschap.
  5. Je baby is geen kindersurprise. En bovendien is een zwangerschap al verrassend genoeg. Het drukt de pret naar mijn mening niet minder als je het geslacht van te voren al weet. Bovendien ben je na een bevalling zo stoned dat het je gestolen kan worden of er een piemeltje aan zit of niet.
  6. Je kunt (lekker stereotype) uren fantaseren over roze prinsessenjurken, samen knutselen en naar balletles gaan met je dochter of in bomen klimmen, vuurtjes stoken en voetballen met je zoon.
  7. Uit praktisch oogpunt is het ook handig dat je weet wat het wordt. Zo kun je de babykamer in de juiste kleur schilderen en van te voren een complete garderobe aanschaffen om te voorkomen dat je alles in wit of grijs hebt.
  8. Je hoeft maar voor één iemand een naam/namen te bedenken.
  9. Je kunt je mentaal voorbereiden, als je bijvoorbeeld al 3 meisjes hebt en nu heel graag een jongetje zou willen.
  10. Op de vraag ‘wat is het’? Kun je gericht antwoorden, in plaats van dat je louter kunt zeggen: ‘Nou, we hopen eigenlijk op een…baby’.

LEES OOK: 7 Redenen om het geslacht van je baby niet te willen weten.