28 (Stompzinnige) redenen om dat rompertje toch te kopen

11.06.2022 06:00

Nee, natuurlijk heeft ze geen 73 verschillende rompertjes in maat 56 nodig. Maar de Marktplaats-verslaafde Annemieke wil ze wel. Dus krijgt ze ze. Sorry K., maar tegen deze argumenten kun je niets inbrengen.

LEES OOK: 13 Gedachten tijdens het babykleertjes shoppen.

1. Maar deze is van ecologisch gecertificeerd fairtrade biokatoen en we willen toch het beste voor onze kleine schattebout? Stel je nou voor dat ze voor gewoon katoen allergisch is? En uitslag krijgt? Kan hoor.

2. Mijn oma zei altijd: “Beter mee verlegen, dan om verlegen” en daarmee doelde ze vast op dit rompertje. Nee, dat is geen grapje. Dat geloof ik echt.

3. Weet je hoe duur haute couture rompertjes zijn? Nee? Nou, ik heb er een gezien voor € 285. Echt waar. Van Gucci. Dus daarvan kan ik wel meer dan tweehonderd tweedehands rompertjes kopen. Nou, ik heb er veel minder hoor. Dus overdrijf niet zo.

4. Ja, ik weet dat dit maat 98 is, maar ik koop alvast op de groei. Da’s handig.

5. Ja, ik weet dat dit maat 50 is en dat we al best wel veel rompertjes in maat 50 hebben, maar stel je voor dat onze dochter gewoon heel erg langzaam groeit. Kan toch?

6. Deze is bijna dezelfde kleur als mijn lievelingsjurk. Kunnen we mooi matchen.

7. KIJK! KIJK! KIJK! De hond op dit rompertje lijkt een beetje op Dribbel. Die MOETEN we gewoon hebben.

8. Die sterretjes en ijsberen zijn zo leuk voor de Kerst. We kunnen baby’s eerste Kerstmis toch niet in een normaal rompertje vieren? Oh, en doe dan ook maar die met rendieren en kerstbomen, stel je voor dat ze die eerste onderkotst voordat we een foto hebben kunnen maken.

9. Kijk, deze hebben ‘I love opa & oma’ erop. Daarmee scoren we punten bij de grootouders. Willen ze misschien toch die wekelijkse oppasdag overwegen.

10. Deze is met driehoekjes-patroon. En we hebben nog helemaal geen rompertjes met geometrische patronen.

11. Deze met pandabeertjes past zo leuk bij de zebra-, pinguïn-, leeuw- en schaaprompertjes die we al hebben. Goed idee: laten we een hele dierentuin verzamelen!!

12. Hier staan auto’s en brandweerwagens op. Want we gaan onze dochter natuurlijk van het begin af aan opvoeden met het idee dat ze gewoon Formule 1 coureur en brandweervrouw kan worden.

13. Maar stel dat ze nou meer van roze en barbies houdt? Laten we deze ook maar kopen.

14. Oh, en deze met citroenen, want die is genderneutraal. En daar valt ook veel voor te zeggen.

15. Wil jij soms dat onze dochter als enige in de speelgroep dadelijk niet een Koekiemonster rompertje heeft? Nou lekker hoor, dan wordt ze gelijk van baby af aan al gepest en loopt ze vast een trauma op.

16. Deze is maar 25 cent. Kunnen we niet laten liggen. Jammer alleen dat de verzendkosten 3,95 zijn. Oh, maar kijk, ze verkoopt er nog meer. Dan koop ik die andere zes ook gewoon en bespaar zo op de verzendkosten. En misschien die sokjes ook. Past vast wel in een brievenbuspakketje.

17. Oh kijk, deze heeft touwtjes in plaats van knoopjes. Da’s vast superhandig met aan- en uittrekken. Laten we er gelijk drie van kopen.

18. Wat nou rompertje? Dit is helemaal geen rompertje. Het heeft voetjes met nopjes erop dus valt het in de categorie boxpakjes. En we hebben nog bijna helemaal geen boxpakjes. Of, nouja, in ieder geval veel minder boxpakjes dan rompertjes.

19. Ik heb gehoord dat alles wat op deze rommelmarkt niet verkocht wordt, weggegooid wordt. En dat is natuurlijk zonde om zo’n mooi rompertje, dat nog in hartstikke goede staat is, weg te gooien. Weet je hoeveel water nodig is voor katoenproductie? Door dit rompertje een tweede leven te gunnen, steunen we het milieu.

20. Dit is het allermooiste rompertje dat ik ooit gezien heb. Ik wil ‘m gewoon.

21. Nee, eigenlijk vind ik deze ook niet zo supermooi, maar dat is juist goed want dan is het niet zo erg als ze ‘m gelijk onderpoept.

22. Die rompertjes zijn zo klein, eentje meer maakt ook niet uit. Past nog wel in de kast. Zeur niet zo K.!

23. Stel je voor dat we onderweg zijn, het rompertje wordt vuil en we moeten er in de winkel eentje kopen. En stel nu dat ze daar waar we zijn alleen maar hele dure winkels hebben, waar rompertjes 40 euro per stuk kosten. Dan kan ik er dus beter nu tien van 75 cent kopen en in elke tas eentje doen. Bespaar ik nog steeds € 32.50. Dus dit is eigenlijk een hele slimme investering.

24. Deze zegt ‘Best daddy in the world’. En dat ben jij. En ik wil dat de hele wereld dat weet.

25. Jamaar, de opbrengst van deze tweedehandskledingwinkel gaat naar ontwikkelingsprojecten in Afrika. Dus eigenlijk steun ik het goede doel door de aankoop van dit rompertje. Wil je soms dat die arme kindjes in Afrika honger lijden K.? Nee? Nou, dan.

26. Stel je voor dat al het kraambezoek alleen maar speelgoed geeft. Of boeken. Of luiercrème. En dat helemaal niemand onze dochter een rompertje cadeau doet. Dan hebben we er misschien te weinig. Dat zou echt heel lastig zijn. Dus ik koop deze ook maar. Gewoon, voor de zekerheid.

27. Die zes rompertjes die op de ‘benodigdheden voor bevalling en kraamperiode’-lijst staan? Dat is vast een drukfout. Ze bedoelen 60. Minimaal.

28. Sorry hoor, maar ik word gewoon gelukkig van rompertjes kopen. Luister K., babykleding shoppen is serieus het hoogtepunt van mijn zwangerschap. Laat me nou. Wil jij je hoogzwangere vriendin ongelukkig maken? Nee, geloof me, dat wil je niet. Nou dan.

Annemieke kreeg de schrik van haar leven toen er zomaar twee streepjes op die test stonden. Met haar vriend K. (die blij is met het onverwachte nieuws)  en hond Dribbel (die naar alle kinderen onder de 10 gromt) woont ze in Spanje.

LEES OOK: 11 Dingen die je gewoon niet moet doen als je zwanger bent.