7 manieren om te dealen met vrouwen die de vader van je kind proberen te versieren

20.05.2017 05:00

Vrouwen die je vriend proberen te versieren, waar jíj, zijn zwangere vriendin, bij staat. Er schijnen vrouwen te zijn die hier geen hinder van ondervinden, maar ik kan je vertellen dat ik deze meiden op zo’n moment in gedachten bijzonder graag een fijn leven toe zou willen wensen, op een onbewoond eiland. Waar ik ze ook best zelf heen zou willen trappen, als ex-kickbokster. Want: HALLO, dit is míjn vriend en de vader van óns kind! Stiekem toch wel een beetje herkenbaar? Dan heb ik 7 manieren voor je hoe om te gaan met deze gevaren voor jullie roze wolk!

 1. Houd de bijwerkingen van zwangerschap in je achterhoofd
  Denk: rondvliegende hormonen en je snapt vast wat ik bedoel. Zwangerschap verandert álles, inclusief je hormonale huishouding. Waren de keren dat je in een jaar huilde voorheen op één hand te tellen? Maar huil je nu al bij het zien van de nieuwste videoclip van Justin Bieber? Geen enkel probleem! Hoort er allemaal bij. Maar misschien wel handig om even in je achterhoofd te houden op het moment dat een chick naar je vriend knipoogt (of had ze een vliegje in d’r oog?) en jij direct van je roze wolk afdondert. Echt, met deze tijdelijke zelfkennis in je achterhoofd worden dit soort situaties een stuk minder heftig.
 2. Heb vertrouwen
  Heb je je hormonen weer onder controle, bedenk je dan waarom jouw vriend eigenlijk de jouwe is en waarom jullie in verwachting zijn. Juist, daar ben je weer, met beide voeten op de grond. Staat toch wel een stukje comfortabeler. Het helpt om op momenten dat je je ‘bedreigd’ voelt in je vrouwelijkheid, even heel bewust stil te staan bij de liefde tussen jou en je partner en wat hier uit voort is gekomen, jullie zwangerschap. Terug is je vertrouwen. En weg het gevaar!
 3. Blijf je uiterlijk aandacht schenken
  Onzekerheid kan soms flinke kraters slaan in het vertrouwen uit het vorige punt. Daarom is het heel belangrijk om gedurende je zwangerschap goed voor jezelf te blijven zorgen, zowel fysiek als mentaal. Maar aangezien vrouwen zichzelf vooral op uiterlijk vergelijken met andere vrouwelijke wezens, is het des te belangrijker om in de onzekere veranderlijke periode die zwangerschap heet, lekker wat extra aandacht aan je uiterlijk te schenken. Zodat het niet eens in je opkomt om je ‘geïntimideerd’ te voelen door die andere vrouw, want hé, je vriend heeft toch enkel nog aandacht voor zijn MILF-to-be 
 4. Draai de situatie om, in gedachten
  Voor mij geregeld een life-saver. Wordt je vriend versierd? In plaats van je direct op de chick in kwestie te gooien, doe je eerst een ademhalingsoefening. Komt die puf-cursus zelfs nog van pas vóór de bevalling. Bedenk je vervolgens de keren dat jíj wordt versierd. Wat er dan door jóúw hoofd heen gaat. En hoe je reageert. Nou? Maakt niet veel bij je los toch zo’n versierpoging? Precies. Waarschijnlijk denkt je vriend daar hetzelfde over ;)
 5. Sta stil bij de sterke kanten van jouw partner- en moederschap
  Heb je je ademhaling weer onder controle, sta dan eens stil bij de dingen die jou de beste partner en moeder maken die er bestaat. Je bent aantrekkelijk, grappig, lief, ambitieus, pittig.. en zo kan ik nog wel even doorgaan! En niet te vergeten: zonder jou geen boodschappen in huis, schone was in de kast en iedere avond lekker eten op tafel. Precies! Dat chickie dat jouw vriend probeert te versieren maakt geen schijn van kans. Maar dus echt niet.
 6. Herinner je zijn afhankelijkheid
  Die opsomming in het vorige punt plus alle liefde en aandacht die je je vriend geeft kan aan zijn kant op termijn zorgen voor afhankelijkheid. Vraag het hem niet, is gewoon een feit, eentje die hij niet graag toe zal geven. Begrijp me niet verkeerd, jij moet er ook niet aan denken hém te verliezen, logisch! Zoiets heet weder-afhankelijkheid. Iets wat doodeng is, maar ook ó zo mooi. Voel je je even kwetsbaar in het bijzijn van een andere vrouw? Bedenk je dan dat die vriend van jou je écht niet voor een of ander doetje in gaat ruilen, want: afhankelijkheid.
 7. Kijk in de spiegel!
  Deze spreekt voor zich. Wordt het je allemaal even te veel als je vriend weer eens wordt aangesproken door vrouwelijk schoon waar jij naast staat? Zoek dan a.s.a.p. een spiegel op en kijk jezelf diep in de ogen. Op momenten dat je hoofd tolt door anderen, is het belangrijk om weer even terug te keren naar jezelf. Hé knapperd, waar maak jij je eigenlijk zorgen om?! And we’re back ;)