9 x kraambezoek dat je het liefst meteen de deur wijst

18.03.2018 04:55
9 Soorten kraambezoek die je het liefst meteen de deur wijst

Natuurlijk willen we graag dat je op bezoek komt, en natuurlijk willen we trots onze baby aan je showen. Maar er is ook kraambezoek, dat bepaalde ongeschreven regels gewoon niet begrijpt. En die kun je maar beter weren. 

1. Elke bezoeker waar je niet tegen kan schreeuwen, spontaan bij in huilen kan uitbarsten, of zonder pardon de deur kan wijzen.

Bijvoorbeeld de buurvrouw, een vage kennis, of misschien zelfs je schoonmoeder. Mensen bij wie je je anders (beter) voor moet doen dan je je eigenlijk op dat moment voelt, kan je er na je bevalling gewoon even niet bijhebben.

2.  Het bezoek dat eten mee heeft genomen, en niet weggaat voor ze je het daadwerkelijk hebben zien eten.

Begrijp ons niet verkeerd, eten meenemen is top. Echt waar! En dat waarderen we ook. Maar ook lekken onze tepels, en hebben we een luier aan. Dus we zijn niet zo heel erg met eten bezig misschien. Neem het niet persoonlijk, oké?

3. Het  bezoek dat niet kan stoppen met (ongevraagd) advies geven

Natuurlijk is het goed bedoeld, maar het enige advies waar je op dat moment echt in geïnteresseerd bent is hoe je in hemelsnaam ooit weer moet gaan poepen zonder flauw te vallen. Goedbedoeld commentaar over je voedingsschema/tepels/babynaam zit je gewoon écht niet op te wachten.

4. Het bezoek dat wil weten waarom het twee dagen duurde voordat je op hun berichtje reageerde?

Tja, de eerste dag was ik zeg maar een beetje druk met het MENS DAT UIT MIJN VAGINA KWAM, en de tweede dag was ik zo kapot dat ik per ongeluk mijn telefoon in de magnetron deed dus ja…

5. Het bezoek dat denkt dat de baby voor jou vasthouden zodat jij dingen kan doen in huis ‘helpen’ is. 

Ehm, draai het eens om? Laadt bijvoorbeeld even de vaatwasser in of uit, of neem een paar boodschapjes mee. En natuurlijk mag je daarna de baby vasthouden, maar niet om te ‘helpen’. Gewoon omdat ie hemels ruikt en het knapste kind ter wereld is.

6. Opa’s en oma’s of ander ouder bezoek, wat een afwijking van hun opvoedmethodes persoonlijk neemt

Natuurlijk lieten jullie je kind op zijn buik slapen, in een wiegje volgepropt met kinderen. En inderdaad, die heeft het overleefd. Maar wij pakken het anders aan, oké? Vroeger dachten ze ook dat de aarde plat was, en guess what?

7. Het bezoek wat al thuis op je zit te wachten, zodra je thuiskomt uit het ziekenhuis

Nee inderdaad, dat is precies hoe we ons die eerste avond hadden voorgesteld. Fijn, met zijn drietjes, en jou erbij…

8. Het bezoek dat het beter weet dan jouw dokter

Dat jij je baby het liefst met volle maan insmeerde met baby-olie om hem vervolgens drie keer linksom te draaien, betekent niet dat de crème die onze kinderarts aanraadde geen goede optie is.

9. Het bezoek dat METEEN na de geboorte langs wel komen

Natuurlijk zijn er enkele uitzonderingen, maar voor bijna iedereen geldt: laat de nieuwbakken moeder uitrusten, herstellen en slapen. Geef haar een paar dagen om op adem te komen, en bel haar dan een keertje voorzichtig op.

Bron: Buzzfeed

LEES OOK: 15 regels voor kraambezoek die je gewoon bij de voordeur kunt hangen