9 x wat een zwangere vrouw echt bedoelt als ze zegt dat het ‘best zwaar’ vindt

27.10.2018 04:55

Zwanger zijn best zwaar? Dat is misschien wel het understatement van het jaar (van de eeuw?). Een zwangerschap is heftig, pijnlijk en vermoeiend. Dit is wat een zwangere vrouw die het ‘best zwaar’ vindt écht doormaakt. 

1. Je hebt aambeien formaatje tennisbal…

via GIPHY

Aambeien komen vaak voor tijdens de zwangerschap (dankjewel hormonen, constipatie en baby die het leuk vindt om nogal op je  bekken te drukken). Dit betekent dat niet alleen staan, maar ook zitten oncomfortabel is. Als je ooit een zwangere vrouw hoort zeggen ‘Nee hoor, ik blijf wel staan’ is dat niet omdat ze nobel probeert te doen. Ze probeert er alleen voor te zorgen dat haar aambeien niet barsten. #blessed.

2. De baby plet je longen

via GIPHY

Als je een beetje een koppige baby hebt, die zich het liefst zo ver mogelijk van de uitgang in je baarmoeder verschanst, dan kan het maar zo dat die baby maanden (en maaaaaaanden) tegen je longen drukt. Diep inademen? Geen optie.

3. Lopen kan alleen nog maar in de pinguïnpas

via GIPHY

Helaas zijn mensenheupen niet helemaal gebouwd op het dragen van EEN EXTRA MENS. En zal je dus de laatste maanden waggelend, steunend en puffend moeten doorbrengen.

4. Je hebt geen idee waar je benen ophouden, en je voeten beginnen

via GIPHY

Dijen, knieën, kuiten, enkels – allemaal ongeveer dezelfde omvang. En ergens daaronder een groot, plat, opgezwollen ding dat voor een voet moet doorgaan. Serieus, een hobbit is er niks bij.

5. Je zweet bij alles alsof je een marathon hebt gerend
 

via GIPHY

Al dat vocht wat je vasthoudt (zie punt 4) moet er ook weer uit. En geloof ons, de Niagara watervallen zijn er niets bij.

6. Je hebt al een week niet gepoept

via GIPHY

Constipatie komt extreem vaak voor tijdens een zwangerschap, en is onwijs oncomfortabel. Vooral omdat je ook nog een extra gewicht op je maag en darmen hebt rusten. #doubleblessed.

7. Misselijkheid. Constante, verschrikkelijke misselijkheid. 

via GIPHY

De vraag wat er vandaag weer voor gaat zorgen dat je je ontbijt gaat terugzien, is er niet per se eentje die je weken- (soms maanden-) lang beantwoord wilt zien. Misselijkheid. is. de. hel.

8. Je ruikt naar een kliko die net iets te lang in de zon heeft gestaan

via GIPHY

Je lichaamsgeur tijdens je zwangerschap is misschien het beste te omschrijven als een kruising van kinderboerderij en middelbare school gymzaal. Met een beetje kippensoep in de mix. Geloof ons: deo is onze beste vriend.

9. Je wordt ineens weer een broekplasser

via GIPHY

Net niet genoeg om elke keer een andere broek aan te trekken, maar wel net genoeg om je af te vragen hoe je in hemelsnaam op dit punt in je leven bent belandt.

Lees ook: Opstaan als je hoogzwanger bent – in 20 simpele stappen