Bevallen terwijl je niet weet dat je zwanger bent. Het kan echt!

14.10.2017 00:10
bevallen op wc

Oké, het komt niet dagelijks voor, maar twee jaar geleden beviel in Haarlem een 44-jarige “onvruchtbare” vrouw  van een zoontje terwijl zij niet wist dat ze zwanger was. Dit is haar bijzondere verhaal.

Kersverse moeder Marielle kreeg op haar 22e te horen dat ze onvruchtbaar was. Een zwangerschap was het laatste waar zij aan dacht toen ze merkte dat haar buik wat dikker werd. “Mijn eileiders waren niet goed. Ik was er helemaal niet mee bezig dat ik zwanger zou kunnen zijn,” zo vertelde de moeder aan het Haarlems Dagblad. Marielle begon met lijnen en schafte corrigerend ondergoed aan om haar buikje wat te bedekken. Alsof het verhaal op zich nog niet spannend genoeg is, had ze tijdens haar zwangerschap negen maanden lang gerookt en was ze ook nog eens in de achtbaan geweest… Oeps!

LEES OOK: De 7 meest ongemakkelijke plekken om te bevallen…

Op de bewuste dag voelde Marielle zich helemaal niet lekker en heeft 40 minuten op de wc doorgebracht nadat zij wat water en bloed verloor. Na een hoop gegil en gekreun kwam de 49-jarige vader, Peter, even polshoogte nemen. “Ik had daarvoor een soort geluid gehoord en een plons dat er iets in de pot was gevallen dus ik zei tegen haar dat ze haar benen moest spreiden. In de toiletpot zag ik twee handjes, twee voetjes en twee oogjes die me aankeken. Ik zag meteen dat er een baby was geboren,” aldus Peter.

Ondanks alle gebeurtenissen is de baby helemaal gezond ter wereld gekomen en heeft de naam Peter Gerrit Mattieu gekregen.

Bron: Haarlems Dagblad

LEES OOK: 60 aanwijzingen dat je op het punt van bevallen staat