De eerste keer alleen met je baby in de auto. Help!

30.10.2018 16:50

Isabel is moeder van de vijf maanden oude Moos. Toen ze na een aantal weken weer mocht autorijden, had ze heel veel zin om allerlei leuke dingen te ondernemen met haar pasgeboren zoon. Maar tegen dat eerste ritje zag ze een beetje op..

Autorijden vind ik geweldig. Ik doe het al jaren en ik kan het ook goed (zegt zelfs mijn man). Voordat Moos geboren werd zat ik wekelijks in de auto op weg naar vrienden, mijn (schoon)ouders of naar klanten; een muziekje op, blik op oneindig en even lekker het gas erop. Ook met mijn dochter Pippa. Toen ik zwanger was, bleef ik op dezelfde manier tegen autorijden aankijken. Ik vond het heerlijk dat ik mezelf met dat grote, opgeblazen lijf nog overal naartoe kon rijden. In de tram en de trein maakte ik meerdere keren mee dat Nederlanders niet het meest galante volkje zijn, want ze lieten me verscheidene keren staan met mijn bolle buik, terwijl ze zelf lekker bleven zitten. Dus ik heb de auto in die tijden onbeschaamd veel gepakt.

Nadat Moos geboren werd, veranderde er iets in mij. Ik denk dat dat voor heel veel vrouwen geldt die moeder worden. Je wordt een beetje een zacht ei, huilt om het minste of geringste (zomaar bij reclames over toiletpapier bijvoorbeeld) en alles komt honderd keer zo hard binnen als voor je bevalling. Ik ben voorzichtiger geworden. Niet dat ik een enorme dare-devil was, maar bang aangelegd kun je me niet noemen. Nu soms wel. In de eerste weken van Moos’ leven was ik heel erg bezig met wat er allemaal mis kan gaan met zo’n klein baby’tje voor wie jij de volledige verantwoordelijkheid draagt. Ik riep tegen mijn man: “Ik durf echt niet alleen met Moos in de auto te gaan zitten hoor. Stel dat hij begint te huilen of dat hij zich verslikt, stel dat de auto er onverhoopt mee ophoudt, ik moet er echt niet aan denken.”

Het eerste ritje was naar mijn schoonmoeder.  Een half uurtje rijden. Te overzien. Een beetje bibberig zette ik Moos in de MaxiCosi en droeg hem naar beneden om hem in de auto te plaatsen. Hij had natuurlijk helemaal niks door, want hij was al vaker met ons samen op pad geweest in de auto. Het was voor mij echter wel een momentje.

Toen Moos helemaal geïnstalleerd was en ik ook alle meuk, die je meeneemt als je met een baby ergens op bezoek gaat, in de achterbak had gedaan, konden we vertrekken. Kirrend van plezier zat ‘ie in zijn MaxiCosi, het begin was goed, het rijden voelde zoals vroeger, maar toch wel een beetje wiebelig. Ik was enorm bang dat ie zou gaan huilen op de snelweg en dat ik dan niks kon doen, maar toen dat gebeurde en ik spontaan “ik zag twee beren” begon te zingen was hij al snel weer tevreden.

Eigenlijk voelde ik me enorm op mijn gemak tijdens die eerste autorit, in tegenstelling tot wat ik gedacht had. Ik besefte dat we niet voor niets een nieuwe auto hadden aangeschaft. Eentje die als compleet veilig uit de bus gekomen was en die mijn man en mij het vertrouwen had gegeven dat we daarmee met een gerust gevoel ons allerliefste bezit kunnen vervoeren.Zo heeft de Kia Sportage autonome noodremassistentie. Die ziet gevaar – ook als jij dat niet ziet. Als je als bestuurder niet reageert, remt de auto automatisch om een ongeval te vermijden of beperken. Toen die gedachte eenmaal ingedaald was, durfde ik ook wel een muziekje aan te zetten en gewoon weer onbekommerd te genieten van het vrijheidsgevoel dat autorijden je geeft. En mijn zoon? Die viel al na een paar minuten in slaap.

Dit bericht is het resultaat van een samenwerking met Kia Motors Nederland, maar de inhoud is 100% van ons. Kijk hier voor onze advertentievoorwaarden.

Het eerste ritje met je baby, de heerlijke stilte als de kinderen achterin liggen te slapen, met z’n vieren meezingen met K3.  Maandelijks zit je heel wat uren in de auto. De ene keer neem je je gewone dagelijkse route, een andere keer ben je misschien wel op weg naar een heel bijzondere bestemming. Onderweg maak je van alles mee, dit zijn stiekem soms heel bijzondere gebeurtenissen. Deze momenten willen wij onder de aandacht brengen #KiaMoments

Veelzijdig en praktisch, maar ook interessant voor de man die een móóie auto wil, de Kia Ceed Sportswagon is perfect voor het gezin. En met ruim 625 liter ideaal voor de kinderwagen, luiertas en alle andere bagage die een kind nu eenmaal met zich mee brengt.

–>