De fases die je buik doorloopt als je zwanger bent (maar dan ECHT!)

27.03.2020 05:00
zwangerschap zwanger buik striae dik

 Met zo’n buik die je alleen van voren ziet en die perfect van formaat is, zo willen we allemaal wel zwanger zijn. Femke weet maar al te goed dat de realiteit anders is…

Die buik, och die buik… In de tijd dat Me-to-We bestaat heeft de zwangere buik veel te weinig aandacht gekregen. Terwijl ie toch nogal wat doormaakt. Voor de zwangerschap was ie er alleen voor de verwerking van voedsel en werd ie dikker of dunner door respectievelijk chips of sport, maar plotseling is de buik het onderkomen van een kind. Een echt levend wezen. Enorm freaky en onmiskenbaar speciaal. Hoe je je buik bekijkt als je 1 dag, 2 weken, 3 maanden of 6 maanden zwanger bent dat verschilt nogal trouwens… Watch and learn:

1. Je buik in de eerste weken van je zwangerschap

Jeeeeeeeeej! Je bent zwanger! Joepiedepoepie, er groeit een leven in je! Hoe bizar. Je kunt het niet geloven. Alles is nog hetzelfde en toch is alles anders. Je wrijft over je nog steeds platte buik en mijmert over hoe die er over een paar maandjes uit zal zien.

2. En als je drie maanden zwanger bent

Je bent drie maanden zwanger, hebt flink over de rand van de toiletpot heengehangen, bent megamoe geweest, hebt je man een paar keer chagrijnig uitgescholden, maar die buik….die is in geen velden of wegen te bekennen. Je wilt wel uitschreeuwen: ‘hallo buik, doe eens even je best zeg. Ik wil de wereld graag laten zien dat ik zwanger ben en ik vind eigenlijk dat ik het ook wel verdiend heb na de ellende van de afgelopen maanden!’

3. Dan groeit je buik.. als een soort pudding

En dan eindelijk, als je ongeveer een week of twintig zwanger bent, ga je iets zien. Maar niet echt iets waar je blij van wordt. Nee, het is geen rond buikje, het is meer een soort pudding die zich over buik en heupen uitsmeert. Ah neeeeee, hier heb je he-le-maal NIKS aan. Niemand zal dit interpreteren als zwangerschap, mensen zullen denken dat je gewoon DIK bent geworden. KUTTTTTT!

LEES OOK: onverwachte dingen die gebeuren tijdens en na je zwangerschap

4. Hoera! Een echte zwangerschapsbuik!

Jahoor, hij is er. Eindelijk. Je hebt een ECHTE buik. Hij is prachtig rond, je draagt hem met trots en wat jij al maanden weet, kan de wereld nu ook niet meer negeren. Je merkt dat je zin hebt om hem de hele dag te aaien. En dat doe je ook.

5. Die zwangere buik blijft maar groeien

Serieus, dit gaat de verkeerde kant op….die buik blijft maar groeien. Stop. STOP. Mensen beginnen je te vragen of je een tweeling krijgt, maar de verloskundige zegt dat dat echt niet zo is. Jij denkt er het jouwe van. Er gebeuren wel vreemdere dingen.

6. Werken die cremes tegen striae? 

Groter dan dit kan toch niet? En waarom heeft niemand je vertelt dat al die cremes tegen striae totaal niet werken? De scheuren in je buik worden met de dag erger. Hou op! Hoe zal dit lijf eruit zien nadat die baby er is? Je vreest met grote vrezen!

7. De buik na de bevaling

Hij is er, hoor. Je kind is geboren. Tenminste, ze zeggen dat die krijsende baby naast je van jou is. Als je je buik bekijkt, vraag je je af of ie er niet nog inzit.

8. En diezelfde buik een halfjaar later

Gemarmerd en minder strak dan ooit ben je je buik eeuwig dankbaar voor de liefde van je leven: je kind. Je neemt je voor om ooit weer helemaal in shape te komen, maar voorlopig heb je andere zorgen aan je hoofd!

LEES OOK: Aankomen tijdens de zwangerschap, heb je dat altijd zelf in de hand?