13 Dingen die je denkt als je voorbij je uitgerekende datum gaat (OMG! OMG! VANDAAG. IS. DE. DAG!!)

18.11.2011 00:10

Wist je dat maar 4% van de vrouwen op de uitgerekende datum bevalt? En dat een eerste kind sowieso vaak pas na die uitgerekende datum wordt geboren? Je hoeft het Julie niet te vertellen… Dit dacht zij toen ze voorbij de uitgerekende datum ging:

Lees ook: “Nee! Niet kijken!” Als je je man een full frontal wilt besparen.

40 weken OMG! OMG! VANDAAG. IS. DE. DAG!!

40 weken + 1 dag Okee, gister was toch niet de dag. Niets aan het handje. Op de uitgerekende datum bevallen is ook zo saai. Nieuwe dag, nieuwe kansen. Vandaag wordt dé dag!

40 + 2 dagen Eigenlijk wel lekker dat het nog even duurt, heb ik nog een dag de tijd om nog een keer obsessief stapels babykleertjes op te vouwen en daarna in bed tijdschriften te lezen. Bovendien, die baby komt vast morgen.

40 + 3 dagen Alvast inlezen over strippen waarbij de verloskundige met haar vingers de ‘vliezen probeert los te woelen van de baarmoedermond’. Even op Google kijken wat andere vrouwen van dat strippen vonden… Proberen weer heel hard te vergeten wat ik zojuist heb gelezen.

40 + 4 dagen Legio ananasharten eten en liters tonic drinken.

40 + 5 dagen Whatsapp status veranderen in: NEE ER IS NOG STEEDS GEEN BABY. LAAT ME MET RUST.

40 + 6 dagen De verloskundige komt naar mijn huis om te kijken of ze misschien al kan strippen. “Nee, kan écht nog niet.” Rest van de dag: huilen.

41 weken Mijn hele groepje van zwangerschapsyoga heeft inmiddels een baby en stuurt daar de hele dag foto’s van. Houd op met me.

41 weken + 1 dag Laat maar hoor. Ik hoef die baby al niet meer.

41 weken + 2 dagen Berichtje van vriendin die twee weken later was uitgerekend. Zij is net bevallen. Grrrrr.

41 weken + 3 dagen Controle in het ziekenhuis. Afspraak maken om ingeleid te worden. Vriendinnen zeggen: “Ik moest ook worden ingeleid, maar toen kwam de baby tóch de nacht van te voren. Zul je altijd zien.” O ja, dat zal wel! Zoiets voelt je baby natuurlijk aan!

41 weken + 4 dagen Nou. Niet dus, mijn baby voelt niets aan. Op naar het ziekenhuis.

41 weken + 5 dagen Hoeraaaa! Hij is eruit.

Hé psssstt… Wij hebben trouwens een geweldige Sint-tip voor je (schoon)moeder!

Lees ook: 16x Wat mannen niet mogen zeggen tijdens de bevalling.