Een tampon met Mozart is goed voor je baby

19.01.2016 04:55

Muziek voor je ongeboren kind is goed. Het stimuleert de cognitieve ontwikkeling en heeft een positief effect op de ontwikkeling van de hersenen. Daarom wordt er tijdens de zwangerschap vaak tegen je buik gezongen, of aangeraden om naar muziek te luisteren. Om je ongeboren kind hier optimaal van te laten profiteren is het het beste om de muziek zo dicht mogelijk bij je kind te brengen… Vaginaal dus.

De Babypod is een mp3 speler in de vorm van een tampon. Hij maakt contact met je telefoon. Je kind kan nu dus optimaal meegenieten van jouw favoriete playlist. Volgens de makers van de Babypod komt muziek van buitenaf meer als gemompel dan als duidelijk herkenbare muziek binnen bij het kind. De vagina is meer een afgesloten ruimte dan bijvoorbeeld een huiskamer en er zitten minder lagen tussen de muziek en de baby wanneer je het kind op deze manier laat meeluisteren. Toen de bedenkers een ongeboren kind via een koptelefoon op de buik van de moeder naar muziek lieten luisteren vertoonde de baby geen reactie, al stond het volume op het niveau van een grasmaaier. Toen de Babypod werd ingebracht reageerden de ongeborenen wel, terwijl het volume lager stond.

De Babypod is bruikbaar vanaf de 16e week van de zwangerschap en het wordt aangeraden om het zo’n 10 tot 20 minuten per dag te gebruiken. Nadeeltje is wel dat de verbinding met de telefoon niet draadloos is, dus wat normaal gesproken het touwtje van je tampon is, is nu het snoertje voor de verbinding met je telefoon. Denk dat het vooral geschikt voor thuisgebruik is, en iets minder om bijvoorbeeld naar je werk in te doen, of mee naar de supermarkt te gaan.

Babypod

Lees ook: Deze 18 dingen kunnen alleen zwangere vrouwen begrijpen.