12 Kijktips voor tijdens je zwangerschapsverlof (of gewoon zo maar)

18.02.2019 04:55

Je zwangerschapsverlof is hét moment om nog even flink te genieten van je vrijheid. Je kan dutjes doen wanneer je wil, de hele dag de Linda. lezen en urenlang Netflix bingen. Nog wat inspiratie nodig? Geniet met deze 12 films nog even van de stilte voor de storm.

1. Waitress (2007)

Jenna is een ongelukkig getrouwde serveerster in het zuiden van Amerika, die bovendien nog zwanger is ook. Tot er een nieuwe man in haar dorp komt wonen, met wie ze een relatie aangaat als laatste kans op een beetje levensgeluk. Grappig, ontroerend en romantisch.

2. Away We Go (2009)

Een koppel in verwachting van hun eerste kind reist door de Verenigde Staten in een poging de perfecte plek te vinden waar ze hun familie kunnen starten. Onderweg komen ze langs oude vrienden en familieleden, tot ze uiteindelijk hun ’thuis’ vinden. Heerlijke en grappige film van geweldige regisseur Sam Mendes, waar de chemie tussen de hoofdpersonen van het scherm spat.

3. Bridget Jones’s Baby (2016)

Bridget’s vrijgezelle leven wordt ruw verstoord wanneer ze erachter komt dat ze zwanger is. Het enige probleem: ze is maar 50% zeker van de identiteit van de vader. Oké, het is niet de beste film, maar Renee Zellweger is altijd hilarisch, en er zitten toch weer onvergetelijke momenten in.

4. Where the heart is (2000)

Een zwanger 17-jarige meisje probeert haar leven op de rails te kregen nadat haar vriendje haar heeft achtergelaten in een Wal-Mart in Oklahoma. Met een (geweldige) jonge Nathalie Portman. Ze is zo ontroerend liefdevol in deze film, fantastisch!

5. Up (2009)

Na het overlijden van zijn vrouw gaat de 78-jarige Carl Fredricksen op reis naar de bestemming waar hij en zijn vrouw altijd samen van droomden. Onderweg neemt hij per ongeluk een jonge padvinder mee als verstekeling. Oké, het begin is superzielig (nee maar echt, als je je een beetje hormonaal voelt spoel je dit beter door), maar de rest van de film is hartverwarmend, grappig en heeft een prachtige moraal over liefde.

6. She’s having a baby (1988)

Jake en Kristy zijn jong, net getrouwd en misschien niet helemaal voorbereid op de realiteit van het huwelijk en het volwassen leven. Willen ze al kinderen? Hun ouders zitten er in ieder geval om te springen… Grappig, ontroerend, dramatisch en realistisch.

7. What to expect when you’re expecting (2012)

Deze film volgt het leven van vijf koppels terwijl zij de verrassingen en leuke momenten meemaken die de komst van een baby met zich meebrengt. Deze film laat zien dat je alles nog zo goed kan plannen, het leven loopt soms anders dan je had verwacht.

8. The Switch (2010)

Zeven jaar na dato komt een man erachter dat hij de spermadonor was voor de zoon van zijn beste vriend. Grappig, pijnlijk, en uiteindelijk zie je dat de liefde overwint.

9. Nine Months (1995)

Als hij erachter komt dat zijn vriendin zwanger is, realiseert de aan bindingsangst lijdende hoofdpersoon zich dat hij zijn levensstijl zal moeten aanpassen. Of hij nou wil of niet. Kom op, Hugh Grant is altijd heerlijk toch?

10. The Back-Up Plan (2010)

Via IVF raakt een single vrouw zwanger van een tweeling, en op dezelfde dag ontmoet ze de man van haar dromen. Vooral het stuk met de thuisgeboorte is echt hilarisch!

11. Juno (2007)

Wanneer de 16-jarige Juno per ongeluk zwanger raakt besluit ze, geheel tegen de verwachtingen van haar omgeving in, de baby te houden, zodat ze hem daarna kan afstaan ter adoptie. Grappig, realistisch en met een fantastische rol van Ellen Page.

12. Little Miss Sunshine (2006)

Een disfunctionele familie gaat op roadtrip door de Verenigde Staten zodat de jongste dochter van het gezin mee kan doen aan een missverkiezing. Een heerlijke film over ouderschap en familiebanden.

Bron: Buzzfeed

Lees ook: Dit stel houdt wel héél veel van films (baby mag gelukkig figureren!).