Hoe dan!? Een vrouw die op haar zeventigste moeder werd en 8 andere bizarre zwangerschapsrecords

19.06.2018 04:55
Hoe dan!? Een vrouw die op haar zeventigste moeder werd en 8 andere bizarre zwangerschapsrecords

Elke zwangerschap en elke bevalling is uiteraard een topprestatie, maar er zijn een paar uitzonderingen, die toch wel een extra buiging waard zijn. 

1. De kleinste moeder die ooit beviel was 71 cm. 

bron: Youtube

Stacey Herald is 71 centimeter lang, en lijdt aan een erfelijke aandoening van het bindweefsel, genaamd Osteogenesis imperfecta. Zij heeft drie kinderen gekregen.

2. De eerste man ter wereld die beviel: Thomas Beatie

https://www.instagram.com/p/BLGYbHDgo9g/?taken-by=beatiethomas

Thomas Beatie heeft drie kinderen, en strijdt voor transgender fertiliteit en recht op voortplanting. Thomas werd geboren met een vrouwelijk lichaam, en begon op zijn 23ste met de transitie tot man. Thomas besloot echter zijn vrouwelijke voortplantingsorganen te behouden. In 2008 was hij de eerste man die succesvol beviel. Inmiddels bevallen jaarlijks meerdere mannen, waaronder alleen al 54 mannen vorig jaar in Australië. 

https://www.instagram.com/p/BiuJzUtgvDy/?hl=en&tagged=octomom

 

3. Grootste aantal baby’s die allemaal dezelfde bevalling overleefden: 8. 

https://www.instagram.com/p/BiuJzUtgvDy/?hl=en&tagged=octomom

Nadya Suleman werd beroemd als Octomom, nadat ze in 2009 beviel van zes jongetjes en twee meisjes. De grootste meerling tot nu toe, waarvan alle kinderen levend ter wereld kwamen.

4. De grootste hoeveelheid gedoneerde moedermelk was 330(!) liter

In 2012  plaatste de New York Daily News een artikel over Alicia Richman, een moeder uit Texas die er na haar bevalling achter kwam dat ze overmatig veel melk produceerde. Uiteindelijk doneerde ze bijna 330 liter melk aan de Mother’s Milk Bank in Noord Texas, wat haar een wereldrecord opleverde.

5. ‘S werelds langste zwangerschap duurde volgens de overlevering 375 dagen. 

In 1945 was Beulah Hunter 375 dagen lang zwanger, bijna 100 dagen langer dan een normale zwangerschap. Volgens Time Magazine  zwoer Hunter’s arts Daniel Beltz dat het verhaal was, en – ondanks dat sommige mensen sceptisch tegenover dit verhaal zijn – de datum van Hunter’s laatste ongesteldheid en de datum van de eerste positieve zwangerschapstest uit het laboratorium lijken te kloppen. Een van de verklaringen die wordt gegeven is dat de baby zich langzamer ontwikkelde dan een normaal kind.

6. Het grootste aantal kinderen van een en dezelfde moeder is 69!

Volgens het Guinness Book of World Records beviel de vrouw van Feodor Vasillyev in de 18e eeuw in totaal van 69 kinderen. Ze kreeg 16 tweelingen, zeven drielingen en vier vierlingen.

7. De oudste ‘nieuwe moeder’ ter wereld was 70 jaar oud.

bron: Youtube

In 2008 beviel Rajo Devi Lohan op 70-jarige leeftijd van haar eerste kind. Samen met haar man Baba Ram wachtte ze al meer dan veertig jaar op hun eerste kind. Hun dochter, Naveen Lohan, werd geboren met behulp van IVF (uiteraard).

8. De eerste ‘reageerbuismoeder’: Lesley Brown

Bron: Youtube

De Britse Lesley Brown beviel in 1978 van de eerste succesvolle ‘reageerbuisbaby’ – Louise Joy brown. De embryo werd in november 1977 succesvol ingebracht in Lesley’s baarmoeder. Sinsdien heeft dit proces, nu ook wel bekend als IVF, miljoenen ouders geholpen met het vervullen van hun kinderwens.

9. De langste periode tussen de geboorte van een tweeling was vier maanden.

Tussen de geboorte van tweeling Amy en Katie Jones-Elliot in 2012 zat bijna vier maanden. Volgens de Daily Mail stopten de weeën van Maria Jones-Elliott nadat ze was bevallen van Amy. Amy werd zo vroeg geboren, dat het artsen veiliger leek om Katie langer in de baarmoeder te houden. Zij werd uiteindelijk bijna vier maanden later alsnog geboren.

Bron: Buzzfeed

LEES OOK: Bizar! Deze vrouw is in haar eentje een tweeling