Leuk voor aan de muur? Moeder maakt persoonlijke kunstwerken van echo’s

04.04.2018 04:55
Leuk voor aan de muur? Moeder maakt persoonlijke kunstwerken van echo's

Het moment dat je je ongeboren kind voor het eerst op een echo ziet, is pure magie. Je kan het simpelweg niet anders beschrijven. In haar kunstwerken probeert kunstenares en moeder van drie Laura Steerman dit moment vast te leggen. 

Natuurlijk is het leuk dat je foto’s meegkrijgt van je echo, en soms ook een dvd. Maar Laura gaat een stapje verder. Met haar bedrijfje Quaint Baby Bespoke Ultrasound Art neemt ze gewone echo-foto’s, en verandert deze in adembenemende abstracte schilderen van kinderen in de baarmoeder. Op haar website schrijft ze: ‘De maanden dat een baby in de buik van de moeder groeit zijn heel bijzonder. Net zoals de persoonlijk en vingerafdrukken van elk kind, zijn elke zwangerschap, feutus en baby uniek. Dat probeer ik te vangen in een kunstwerk, waardoor je deze momenten telkens opnieuw kan beleven.’

Elk kunstwerk is speciaal gemaakt in overleg met de moeder, op basis van de echo-foto’s en speciale wensen qua kleur en stijl. Wat denken jullie? Tof idee, of toch een beetje te veel van het goede?

Bron: Scary Mommy / Instagram

LEES OOK: Maak je eigen kunstwerk in het Rijksmuseum