Shocking! Moeder klaagt ziekenhuis aan vanwege spoedkeizersnede zonder verdoving

08.08.2018 04:50
Shocking! Moeder klaagt ziekenhuis aan vanwege spoedkeizersnede zonder verdoving

Een moeder uit Californië is een rechtszaak gestart tegen het ziekenhuis waarin zij vorig jaar beviel. Haar claim: de artsen zouden zonder verdoving een spoedkeizersnede bij haar hebben uitgevoerd. 

Delphina Mota en haar verloofde Paul Iheanachor kwamen vorig jaar herfst in het Tri-City Medical Center in Californië om ingeleid te worden. Delphina was op dat moment 41 weken zwanger. Enkele uren later konden de artsen de hartslag van de baby niet meer vinden. De arts, Sandra Lopez, besloot op dat moment dat een spoedkeizersnede noodzakelijk was.

Mota en Iheanachor vertelden tegen Buzzfeed dat vlak voor de operatie de arts iets op Mota’s onderbuik leek te smeren, waarvan zij aannamen dat het een plaatselijke verdoving was. Echter, Mota zegt dat ze alles kon voelen, toen de artsen begonnen aan de operatie en in haar huid begonnen te snijden. ‘Ik begon te schreeuwen en herinner me nog dat ik buiten bewustzijn raakte. Ze moesten me op het bed drukken en tegenhouden omdat mijn lijf vocht tegen de pijn.’

Haar verloofde,Paul Iheanachor, kreeg geen toegang tot de operatiekamer, en was dus niet aanwezig om zijn verloofde te helpen. Delphina vertelt dat ze de verpleegsters heeft gezegd dat haar ruggeprik was uitgewerkt, maar dat ze de artsen hoorde zeggen: ‘we moeten het nu doen, we moeten het nu doen,’ terwijl ze doorgingen met de operatie. Volgens de documenten die ze hebben ingediend bij de rechter werd de anesthesist opgeroepen, terwijl de operatie al begonnen was. Vervolgens gaf Sandra Lopez (de arts), de opdracht Delphina vast te leggen aan het bed.

Bij de documenten die ingediend zijn voor de rechtszaak zit ook het operatierapport van de behandelend arts, Sandra Lopez. Hierin beschrijft ze hoe ze de incisie heeft gemaakt, zonder verdoving toe te dienen, en vervolgens de buikspieren van de patiënt doorsneed om bij de baarmoeder te komen. Daarna arriveerde de anesthesist in de operatiekamer. Dit rapport lijkt het verhaal van Delphina en Paul te ondersteunen.

Paul en Delphina’s dochter Cali is inmiddels 7 maanden oud, en in goede gezondheid. Maar haar geboorte is voor beide ouders een ongelofelijk traumatische ervaring geweest. Natuurlijk zijn spoedkeizersnedes altijd een stressvolle aangelegenheid, waarbij artsen soms gedwongen zullen zijn in een split second beslissingen te nemen. Maar zelfs dan is het ongelofelijk dat iemand de behandeling zou krijgen die Delphina heeft gehad.

Tot slot schrijft het koppel in hun aanklacht dat ze begrijpen dat de operatie noodzakelijk was om het leven van hun dochter te redden, maar dat ze niet begrijpen waarom het ziekenhuis niet beter voorbereid was. Hoe kan het dat in een medisch centrum niemand aanwezig is om tijdig een verdoving toe te dienen? Het koppel eist een schadevergoeding van 5,75 miljoen dollar.

Lees het volledige verhaal op Buzzfeed