Wat een toewijding! Arts haalt een kindje terwijl ze zelf aan het bevallen is.

31.05.2019 04:50
Impressive! Arts haalt een kindje terwijl ze zelf aan het bevallen is.

De Amerikaanse Gynaecologe Amanda Hess was in het ziekenhuis voor eigen bevalling, toen ze plotseling verderop in de hal paniek hoorde. Daar lag een vrouw met volledige ontsluiting, maar haar arts was er op dat moment niet om de geboorte te starten. Dus kwam dr. Hess in actie. 

Amanda lag in het ziekenhuis omdat haar weeën waren begonnen, toen ze de andere vrouw hoorde. De arts van de bevallende vrouw was op dat moment even weg van het ziekenhuis, en zou niet op tijd terug zijn. De vrouw had inmiddels volledige ontsluiting en kon niet anders dan beginnen met persen. Amanda, die voor haar werk al talloze bevallingen had gedaan wist natuurlijk exact wat ze moest doen. “Ik deed een extra ziekenhuishemd aan om mijn blote billen te bedekken en trok laarzen aan over mijn schoenen, om me te beschermen tegen vloeistoffen en andere zaken. Ik ging naar haar kamer, en toen herkende ik haar. Een paar dagen eerder had ik nog een check-up bij haar gedaan.”

De bevallende vrouw was vooral blij dat ze eindelijk kon beginnen, en binnen korte tijd bracht ze onder begeleiding van dr. Hess een gezonde baby ter wereld. Enkele uren later beviel Amanda zelf van een gezonde dochter. Veel mensen waren zwaar onder de indruk (en terecht!), maar zelf zegt ze over haar actie: “Ik hou van mijn werk. Ik hou ervan om voor moeders en hun babies te zorgen. Veel artsen zijn altijd met hun patiënten bezig, zelfs als ze zelf patiënt zijn.”

Wij nemen in ieder geval onze pet diep af, wij konden alleen maar liggen en kermen.

(bron: Buzzfeed / WKYT)

Lees ook: 13 Bevallingsverhalen die binnenskamers moeten blijven