Weg met de zwangerschapsjeans: het is tijd om te winkelen.

11.09.2017 16:15

Dat je de stad in gaat voor jezelf en op de één of andere manier altijd thuiskomt met alleen maar kleren voor de kinderen. Herkenbaar? Waarschijnlijk wel. Want moeders, die denken altijd pas als laatste aan zichzelf. Wat echt onzin is, want wij verdienen ook weleens wat leuks!

Ik weet niet hoe met jou zit, maar ik kan dus zo een maandsalaris stukslaan op kinderkleding. Die drie van mij hebben kasten die werkelijk uitpuilen van de hippe outfits, maar zelf sta ik iedere ochtend weer een beetje treurig voor mijn kast te dubben welke van de drie sneue shirts en de twee afgeragde broeken die ik in mijn bezit heb het vandaag weer eens gaan worden. En dan denk ik toch: wat gaat er hier nou mis? Want je zou zeggen dat het voor een stel kinderen nog niet bijster veel uitmaakt hoe ze erbij lopen zolang het maar een beetje warm en zonder gaten is. Maar ik moet naar mijn werk. En boodschappen doen enzo. Me, kortom, vertonen in het openbare leven. Waarbij het op zich leuk zou zijn als ik niet uitzie als een soort nineties icoon. Wat zo langzamerhand toch wel het geval is, aangezien ik voor de laatste keer echt uitgebreid voor mezelf ging shoppen toen de euro nog niet ingevoerd was. Maar ja, mama heeft het druk, druk, druk, hè. En een shopping spree staat dan laag op het to do lijstje.

Eigenlijk slaat dat nergens op. Want je mag dan moeder zijn, je bent ook nog vrouw. En die zwangerschapsjeans mag dan misschien enorm lekker zitten, eigenlijk is best suf om hem nog steeds te dragen als je kind al lang en breed zakdoekje zit te leggen op de peuterspeelzaal. Ik heb het ook gedaan (en ja oke, die elastieken band is écht ideale isolatie in de winter), maar ik voelde me er toch niet heel elegant mee. Maar ja, uitgebreid winkelen als je een baby hebt, mag ik even weten: hóe dan? Want sinds ik moeder ben zitten er opeens altijd te weinig uren in een dag.  En daar komt nog bij, dat nieuwe figuur dat je gratis bij het moederschap krijgt, daar hoef ik dus eigenlijk ook niet mee geconfronteerd te worden in het immer onflatteuze pashokjeslicht. Dus dan stel ik het maar weer uit. Zeg ik tegen mezelf: ach, die broek kan nog best een seizoen mee. Of: eerst nog even een paar maandjes naar de sportschool en dán shoppen. Maar ja, als ik al geen tijd heb om te shoppen, waarom zou ik dan wel tijd hebben om drie keer per week op een loopband te gaan staan? Iets met een vicieuze cirkel enzo, zeg maar.

Toch is het een goed idee om je garderobe af en toe een make-over te geven. Juist als je net moeder bent geworden. Want het is een hele verandering, zo’n kind, en het is in alle drukte en nieuwigheid maar al te makkelijk om jezelf te vergeten. Terwijl je die me-time gewoon hard nodig hebt. Het belangrijk is dat je je realiseert dat je er zelf ook nog bent. En dat nieuwe lijf, dat verdient het juist om omarmd te worden, want hallo, dat heeft net wel een gigantische prestatie geleverd. Misschien heb je nog een paar kilootjes teveel (of beter gezegd: extra), is je lijf een ander lijf geworden dan het was. En dús, juist daarom, verdient het ook een nieuwe look. Want je mag er zijn mama, vergeet dat niet! En kinderkleding is heel leuk, maar echt, die baby zal het worst wezen wat ‘ie aan heeft. Dus zolang het nog geen puber met een eigen smaak is, spendeer je geld dan vooral gewoon ook aan jezelf.

Het wordt weer herfst en dus hangen de nieuwe collecties weer in de winkel. Didi heeft een verrassend mooie najaars- en wintercollectie die voor de actieve jonge moeder zowel praktisch is als gewoon heel erg leuk. Oh, en eh…shoppen bij Didi kan dus ook lekker online! Kijk voor de nieuwste collectie op: www.didi.nl

 

Onze favorieten: