Wat ik van mijn zwangerschapshormonen allemaal moest kopen

03.05.2016 05:00
zwangerschapshormonen

Toen ik zwanger was van baby B. hield ik in mijn iPhone een boodschappenlijst bij van alle dingen die ik per se in huis moest hebben voor de uitgerekende datum. Het belang van deze lijst was groots: zónder deze items ging ik no way Jose bevallen. Ik vermoed dat het een soort nesteldrang was, maar dan dus totaal uit de hand gelopen, want op een gegeven moment zag het lijstje er zo uit.

Elke week een fijn mailtje van ons?
[wysija_form id=”6″]

 • Schapenvacht langharig. Mijn uitgerekende datum was 2 november, dus ik zou ongetwijfeld de hele winter binnen bivakkeren. Nou, dat ging dus echt niet gebeuren op een saaie bank. Er moest een knusse en vooral bijster fotogenieke bank komen en snel een beetje.
 • Schapenvacht kortharig geschikt voor baby’s. Mama een schapenvacht, baby een schapenvacht, ik ben de beroerdste niet. Bovendien had ik gelezen dat veel baby’s heerlijk rustig worden van het liggen op schapenvachten en een rustige baby, ach, dat leek me wel wat. Plus: de box zou er meteen een stuk leuker uitzien  en dat was natuurlijk óók een zeer belangwekkende zaak.
 • Diptique limited edition geurkaars. Op deze manier zou ik me straks tijdens de eerste weken  gewoon in soort hotel wanen! Qua geur dan. En mits ik vlakbij de kaars zou zitten.
 • Twee geboortepakjes van Petit Bateau in maat 50 en twee geboortepakjes van Petit Bateau in maat 56. Niet dat ik van plan was een vierling te krijgen, maar ik had een black-out als het ging om het vinden van de juiste kledingstijl van de baby. Ik vond: je kunt pas weten welke stijl je baby heeft als je weet hoe de baby er daadwerkelijk uit ziet. Bovendien deed de verloskundige steeds maar geen def uitspraken over de definitieve geboortepakjesmaat van de baby, dus WAT als de arme ziel dan straks een te groot of een te klein pakje aan moest? Dat leek me zo verschrikkelijk armoedig, niet te doen gewoon.
 • Hangplant. Planten zijn goed voor de luchtkwaliteit, en hangplanten zijn ontzettend gaaf, en het thema van de babykamer was industrieel groen, dus een hangplant bleek in alle opzichten absoluut noodzakelijk.
 • Cactus. Baby een plant, mama een plant, je moet het wel gelijk trekken. En van cactussen is het niet erg als je ze vergeet water te geven. Ik moet al voor een baby zorgen, kom zeg.
 • Cactusmand van Wildernis op de Bilderdijkstraat. Ik dacht: wat als de cactus niet op mijn tafeltje met het vreselijk hippe stilleven (mijn uitzicht vanaf de bank) zou passen? Dan moest-‘ie wellicht in een mand op de grond. En anders kon ik de mand mooi volgooien met speelgoed. Hoe dan ook, ik moest zo’n mand.
 • Messing kandelaars. Messing kandelaars zijn belangrijk om je nog een beetje sjiek te voelen in het leven, en straks had ik vast overal melkvlekken en gigantische wallen van het slaaptekort, en bij kaarslicht ziet iedereen er stukken beter uit, dus dat er onmiddellijk retedure messing kandelaars moesten komen leek me uiterst logisch.
 • Mooie luieremmer van Ubbi. Niks lelijker dan een gewone emmer op mijn zorgvuldig ingerichte babykamer en dus moest er een mooie stijlvolle luieremmer komen, simpel zat.
 • Twee dekentjes voor de kinderwagen. Ik wist: als je in de winter naar buiten gaat met een baby dan wil je een lekker dekentje tegen de kou mee. En als er dan eentje in de was zit, dan moet je dus nog een ander dekentje hebben, anders heb je een probleem. Dat ik al vijfhonderd superdeluxe dekentjes had liggen uit de tijd dat zoon S. een baby was deed er niet toe.
 • Tweepersoons dekbedovertrek. Straks zou ik heel wat uren wakker en voedend en troostend in bed bivakkeren, dus ik dacht: dan kun je maar beter in een mooi bed liggen of niet dan. Leuk voor de foto’s, leuk voor het gemoed.
 • Toffe sprei. Als ik door alle babyperikelen geen tijd meer zou hebben om het bed op te maken, dan was een tiptop sprei wel echt onontbeerlijk voor de look en feel van de slaapkamer ivm Facebook.
 • Bril. Met slechts twee uur slaap achter de kiezen krijg je dus echt geen lenzen in je ogen gepropt, dat wist ik namelijk nog uit andere, inmiddels lang vervlogen tijden. Oplossing: een dikke vette supercoole Cazal van heel duur. Een instant opgekrikt gevoel en een piekfijne uitstraling in barre tijden mag namelijk heus wat kosten.

En ja, ik heb dus alles gekocht. En nog veel en veel meer. De grootste hit? De bril. De grootste fail? De langharige schapenvacht, want die moest op mijn leren bank en daar glijdt dat kreng om de haverklap vanaf. Laat het een waarschuwing zijn.

Ook iets opmerkelijks gekocht tijdens je zwangerschap? Deel het op Facebook!

Lees ook: 10 Tips om het jezelf makkelijker te maken als je net een baby hebt