Weet jij hoe veel calorieën je verbrandt door het geven van borstvoeding?

30.12.2018 04:55
Weet jij dit? Hoe veel calorieeën verbrand je met het geven van borstvoeding?

Dat borstvoeding, als het lukt, goed is voor je baby wist je vast al. Maar wist je dat het ook gezond kan zijn voor de moeder? En daarnaast kan het ook helpen om van de zwangerschapskilo’s af te komen? Leuk meegenomen, toch? 

Met het geven van borstvoeding verbrand je namelijk heel veel calorieën, aangezien je borsten in principe zijn veranderd in een 24/7 geopende melkfabriek en all-you-can-drink-bar ineen. Elke 30 ml moedermelk bevat iets meer dan 20 kcal, en in de eerste zes maanden van hun leven drinken baby’s gemiddeld 750 ml moedermelk per dag. Dat zijn zo’n 500 kcal per dag die je kwijtraakt via de melk die je baby drinkt. Heb je een hongerig kind? Dan kan het aantal calorieën zelfs nog hoger liggen.

Het verlies van deze extra calorieën zorgt meestal voor merkbaar gewichtsverlies na de zwangerschap. Uit onderzoek blijkt dat moeders die borstvoeding geven zelfs twee keer zo veel gewicht verloren na hun zwangerschap dan moeders die geen borstvoeding gaven. Respectievelijk 4,4 kilo ten opzichte van 2,1 kilo. Uit een ander recent onderzoek onder 30.000 zwangere vrouwen bleek dat een gewichtstoename van ongeveer 12 kilo tijdens de zwangerschap, in principe door zes maanden borstvoeding geven ongedaan werd gemaakt. Moet je natuurlijk niet als een gek aan het eten slaan in de borstvoedingsperiode, want dan heeft het niet zoveel zin…

Bron: PopSugar 

LEES OOK: Waarom je de fles niet als vergif moet zien (en borstvoeding ook prima is!)