Wat er zo héééérlijk is aan zwangerschapsverlof

24.10.2021 06:00

Wat doe je als je met zwangerschapsverlof kan en je nog even van de stilte voor de storm kunt genieten? Juist, uitslapen, jezelf verwennen en je huis onder handen nemen (ook wel nesteldrang genoemd). Herkenbaar? 

Lees ook: Ai! 9x onverwachte kosten die je over het hoofd ziet als je zwanger bent

Uitslapen! De man heeft vanochtend het spitsuur op zich genomen en kind nummer 1 keurig op tijd gewassen en gevoed bij de crèche afgeleverd, zodat mama zich nog eens heerlijk in bed kon omdraaien.

– Tot 12.00 uur rondlopen in je pyjama. Geen haan die er naar kraait dat jij je rond het middaguur nog niet fatsoenlijk hebt aangekleed.

– Midden op de dag in bad gaan en daar ongestoord een boek lezen zonder dat er een dolenthousiaste peuter de badkamer in komt gerend omdat hij ook bij jou in bad wil gaan zitten.

– Uren surfen op het internet en alle babysites uitpluizen of je toch écht wel alles in huis hebt gehaald voor de nieuwe baby.

– Zo niet, dan bestel je voor de vijfde keer op rij bij die ene megahippe en veels te dure babywebshop het zoveelste rompertje maat 56 / een BPA-vrije speen / hip gehaakte rammelaar in de vorm van een Iphone. Zwangerschapshormonen, je kunt er niks aan doen.

– Met je kinderloze vriendin een kop koffie drinken bij dat nieuwe hippe koffietentje bij jou in de buurt, waar je je met je peuter – laat staan straks met peuter plus kinderwagen inclusief huilende baby – echt niet kunt vertonen.

– Steevast een stuk taart bestellen als je ergens gaat koffiedrinken. Dik ben je toch al.

– In je eentje ’s middags naar de film gaan. Heerlijk zo’n lege bioscoopzaal!

– Naar de kapper / manicure / pedicure / massage. Want ach, als zwangere heb je het toch zo zwaar. Bovendien moet je er straks wel een beetje leuk bij liggen in dat kraambed, niet waar?

– Voor de derde keer deze week naar de kinderafdeling van de Zara (en dan ook weer iets kopen).

Taarten bakken, de meest ingewikkelde smoothies maken of uitgebreid cupcakes versieren; voor dit soort frobelwerk heb je nu eindelijk eens tijd.

– Je kledingkast – en die van je man en kind(eren) – uitmesten.

– Die stapel tijdschriften en kranten, die zich al sinds een half jaar opstapelt naast de bank, eindelijk eens gaan lezen.

– De hele dag door op de bank liggen en Netflix kijken (zonder schuldgevoel!)

– Het spitsuur kunnen vermijden in de Albert Heijn en dus op je dooie gemak boodschappen doen.

– Het babyboek van je oudste kind afmaken.

– Afspreken met je mede-zwangere vriendinnen en samen de hele middag fantaseren over jullie nieuwe baby’s en de aankomende bevalling.

– De vakantiefoto’s eindelijk eens uitzoeken, nabestellen en inplakken.

Niet hoeven werken en toch doorbetaald krijgen.

– Je druk maken over de bevalling (nu mag het, want het einde is immers in zicht) en bij elk krampje denken: het gaat beginnen!!

Lees ook: 13 Dingen om je man mee te irriteren als je zwanger bent