Baren als Barbie? Want je moet wel prioriteiten stellen natuurlijk…

23.03.2016 04:50

Laatst vond ik ergens in een laatje een USB-stick. Eenmaal in mijn laptop geplugd bleken daar foto’s op te staan van de bevalling van Terrorist nr. 2. Ontroerend, maar eh…ook wel een beetje gênant. Zo’n gevalletje van: niet bestemd voor publicatie. Chaoshaar, zweterige plofkop, hormonenpukkels, nee, fraai lag ik er bepaald niet bij. Maar ach, who cares? Want wie pijn lijdt, kan nou eenmaal niet mooi zijn, toch? Nou, daar dacht de 27-jarige Alaha uit New York dus heel anders over…

Afgelopen week postte Alaha een foto van zichzelf op Instagram waarop te zien is hoe ze zich tijdens haar bevalling uitgebreid aan het opmaken is. Compleet met uitgebreide beautycase met allerhande poedertjes in uiteenlopende tinten, kwasten en andere attributen waar Leco van Zadelhoff jaloers op zou zijn. Resultaat: Alaha lag uiteindelijk beeldschoon in het kraambed, met haar verse baby tegen haar aan. Een schril contrast met de kiekjes op mijn USB-stick. Waarschijnlijk had ik heel wat minder likes gekregen als ik die gepost had.

https://www.instagram.com/p/BCq3FTWHUe5/

Tja, dat je van tevoren bedenkt dat je er een beetje knap bij wilt liggen tijdens het baren, dat snap ik wel. Als je nog niet vol in de weeën zit, dan denk je daar nog aan: aan de Facebookfoto’s en dat je wel als Glamour Mommy de geschiedenis in wilt gaan. Echter, eenmaal half ontsloten en dubbelgeklapt als een hijgende hond in een hoekje, is het toch opeens niet zo heel belangrijk meer hoe de uiterlijke vlag erbij hangt. Is althans mijn ervaring. Maar misschien ben ik een slonzige Tokkie en ligt de rest van de barende moeders liever met een tube foundation dan met een flinke spuit morfine in het bevalbed.

https://www.instagram.com/p/BCq5otFnUTW/

Het moet gezegd: er ging toch wel een steek van jaloezie door mij heen bij het zien van de eerste post-bevallingsfoto van de nieuwbakken moeder met haar prachtig matte huid, ellenlange wimpers en perfect roze lippen. Ik vrees dat ik over 19 weken toch wat minder flatteus uit de strijd kom en dat ook die foto’s gewoon weer op een stickje ergens onderin een laatje verdwijnen. Of ik laat een visagist komen voor de gelegenheid, dat kan natuurlijk ook nog. Tenslotte is dat heel normaal als je gaat trouwen, dus waarom dan niet tijdens een minstens even zo grote gebeurtenis als een bevalling? Misschien creëer ik nog werkgelegenheid ook; na de ‘birth photographer’ is het nu tijd voor de ‘birth make-up artist’. Alle vrouwen beeldig baren. Ik ga alvast even met Leco bellen.

https://www.instagram.com/p/BB6cF4CnUUy/

Lees ook: Idiote dingen die mannen zeggen tijdens de bevalling.