Ben je zwanger? Dit zouden tekenen kunnen zijn!

01.11.2015 04:55
zwangerschapsverschijnselen Wat is er met mijn haarkleur gebeurd?

Natuurlijk, als je iedere morgen kotsend over de pot hangt, of ‘s nachts ineens wakker wordt met gierende trek in augurken met slagroom, dan is het wel duidelijk: over negen maanden lig jij te persen. Maar, vaak is het in het allereerste begin helemaal niet zo duidelijk.

De echte symptomen van een zwangerschap steken meestal pas na een week of zes de kop op. Twijfel je of je met kind geschopt bent, maar wil je ook niet meteen naar het Kruidvat rennen voor een test? Deze tien tekenen zouden weleens kunnen verraden dat er iets gaande is in je buik…

LEES OOK: Aankomen tijdens de zwangerschap, heb je dat altijd zelf in de hand?

  1. Puisten. Zie je er ineens uit als een wandelende krentenbol? Dat zou weleens kunnen betekenen dat je hormonen aan de rol zijn. Beetje jammer, zo’n hernieuwde puberteit, dus op naar de drogist voor een flesje Clearasil!
  2. Bandenpijn. Plotselinge steken in je liezen als je uit bed komt, of opstaat van de bank? Misschien de eerste signalen van bandenpijn. Je baarmoeder wordt door een zwangerschap langzaam opgerekt en dat kun je voelen.
  3. Vreemde dromen. Beleef je ‘s nachts opeens de wildste avonturen in je slaap? Ook weer een teken dat je hormonen een feestje aan het bouwen zijn.
  4. Haarverkleuring. Ik ben lichtblond, maar tijdens beide zwangerschappen vond ik al vrij snel opeens gitzwarte haren op mijn hoofd.ThinkstockPhotos-78618769
  5. Vermoeidheid. Heb je na een stevige acht uur slaap nog steeds het gevoel dat je ‘s middags op je werk wel een siesta kunt gebruiken? Niet zo gek, want een prille zwangerschap is keihard werken voor je lichaam.
  6. Snurken. Verkast je vent opeens iedere nacht naar de logeerkamer, omdat jij naast hem een heel regenwoud ligt om te zagen? Hij kan het zich daar beter gemakkelijk maken, of een goed stel oordoppen aanschaffen, want de komende negen maanden blijft jouw buikholte uitzetten, waardoor je luchtwegen juist gaan krimpen en je dus gaat snurken.ThinkstockPhotos-148790098
  7. Vergrote tepels. Ik heb een vriendin wiens man haar tepels verbijsterd vergeleek met koffiepads. Voor haar reden om even over een stokje te piesen.
  8. Zweten. Niks zo vies als jezelf voor 10 uur ‘s morgens al ruiken. Je had al puisten en nu ga je ook nog stinken. Leuk hoor, zwanger zijn…
  9. Hongerrr! Misschien ga je dan niet meteen watertanden bij die augurken met slagroom, maar opeens kun je een bouwvakker eruit eten. Dat je moet eten voor twee is een bakerpraatje, maar stiekem zou je willen dat het waar was.ThinkstockPhotos-475251725
  10. Chagrijnigheid. Ik was 12 weken lang niet te genieten. Overigens had ik daar zelf geen last van, maar de papa van mijn Terroristen had drie hele zware maanden. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, dus toen ik bij mijn tweede zwangerschap begon te bitchen, wist hij al eerder hoe laat het was, dan ik.

Zwangerschapssymptomen, ze zijn voor iedere vrouw anders. Maar als je heel goed naar je lichaam luistert, kun je het soms dus al een beetje eerder weten. Zekerheid heb je echter pas als je er zo’n gezellig blauw plusje (of een smiley tegenwoordig) verschijnt. En daarna snel naar de supermarkt voor die augurken. Geniet ervan!

LEES OOK: Deze zwangerschapsfoto’s verdienen in ieder geval een prijs voor originaliteit.