Hittegolf? Vlucht de stad uit naar een Italiaan in Holysloot

14.06.2014 13:27
vlucht de stad uit naar een italiaan in holysloot amsterdam waterland italiaans het schoolhuis

Barbara houdt van haar Amsterdam, maar soms kan ze zich wel betere plekken voorstellen om te zijn. Bijvoorbeeld in de zomer, als het dertig graden is. Dan betekent de binnenstad overvolle terrassen, zwermen toeristen en drukkende hitte. Dan ontvlucht ze de stad, bijvoorbeeld naar Holysloot. Een schattig dorpje in Waterland. Een halfuurtje fietsen en je bent bij Het Schoolhuis, een restaurant aan het water met een groot terras en een speeltuin. Heerlijk!

Drink- en eetlokaal Het Schoolhuis zit in de oude burgermeesterswoning van Holysloot. Het is van binnen niet heel groot, maar het heeft twee heerlijke terrassen. Het eten is gebaseerd op de mediterraanse keuken, met veel Italiaanse invloeden. Lekkere pasta’s, foccacia’s en salades, en ook een zeer aan te raden pompoencurry. Daarnaast kan je er ook gewoon bitterballen, tosti’s en een kindermenu bestellen, wel zo makkelijk voor de kinderen. Die kunnen zich trouwens fantastisch vermaken in de speeltuin die naast Het Schoolhuis ligt.

Als je wilt dineren, moet je van te voren even reserveren. Bel even naar +31 (0)20 490 44 14 of stuur een mailtje naar info@schoolhuisholysloot.nl

vlucht de stad uit naar een italiaan in holysloot amsterdam waterland italiaans het schoolhuis

Plus
• Heel veel lekker eten, het is echt moeilijk kiezen! Geen doorsnee gerechten. Houd zeker ruimte voor een van de toetjes.
• Holysloot is echt mooi, heerlijk groen! Vanaf de terrassen heb je fijn uitzicht op de polder, met grazende koeien.
• Kinderen kunnen zich prima vermaken in de speeltuin.

Min
• Bediening is niet heel snel, maar wel vriendelijk en gastvrij.
• Met lekker weer is het vaak druk, dus reserveer om teleurstellingen te voorkomen.

 

Het Schoolhuis
Dorpsstraat holysloot 38
1028 BE Amsterdam

Open: dinsdag t/m zondag vanaf 11:00. Diner woensdag t/m zondag.

www.schoolhuisholysloot.nl

routebeschrijving: hier