Kom Buurten in het leukste restaurant van Utrecht (met kinderhoek!)

22.05.2014 14:30
Kom Buurten bij het leukste restaurant in Utrecht

Op een van de leukste winkelstraten van Utrecht, De Burgemeester Reigerstraat, zit sinds 2010 restaurant Buurten. Een fijn restaurant waar je de hele dag binnen kan lopen. Of het nou voor een ontbijtje, een lunch, een borrel of een daghap is. Met lekker weer kan je heerlijk op hun ruime terras zitten. En de kinderen kunnen gewoon mee, daar zijn ze namelijk helemaal op berekend.  

De gasten van Buurten zijn, net als de menukaart, lekker gevarieerd. Studenten die komen borrelen, zakenmannen die zitten te vergaderen en gezinnen met kinderen zijn allemaal meer dan welkom. De menukaart biedt voor iedereen wat wils, van een portie bitterballen tot oesters. Ze hebben een aparte kaart voor volwassenen en kinderen (fijn!). Kunnen wij lekker een salade met buffelmozarella, oventomaat, basilicum, rucola en croutons van ciabatta bestellen (13,50), en de kinderen een portie spaghetti bolognese (6,50), geserveerd met een schaar om de lange slierten in handzamer stukjes te knippen.

Kom buurten in het leukste restaurant van Utrecht

Buurten is een heel fijn restaurant als je (jonge) kinderen hebt. Binnen is er een speciale speelruimte met spelletjes, krijt en tekenspullen, zodat je ongestoord je wijntje kan drinken terwijl je op je eten wacht. Het personeel is enthousiast en goed met kinderen. En meestal komt het eten lekker vlug, zodat je nageslacht sowieso geen tijd heeft om zich al te veel te vervelen en de boel op stelten te zetten. Rondom het terras is een heg, zodat ze niet de straat op rennen.

Het eten in Buurten is meer dan prima. Ze hebben een redelijk uitgebreide menukaart met salades, verschillende vis- en vleesgerechten en elke dag van de week een andere buurthap voor 12,50. Een gegrilde entrecote, een stoofpotje met vis of gewoon lekkere saté met friet. Huiswijntje erbij, prima avond!

Kom buurten in het leukste restaurant van Utrecht

Plus
• Heel aardige bediening
• Lekker eten, wat ook nog eens prima betaalbaar is
• Je kan er de hele dag door terecht. Ze zijn zeven dagen per week open van 09:00 tot 00:00
• In de zomer is het terras echt ideaal.

Min
• In de zomer kan het er erg druk zijn, en kan het terras helemaal vol zitten. Reserveren kan alleen voor drie of meer personen
• De buurthap raakt vaak tussen 18:00 en 19:00 op
• De witte huiswijn is wat aan de zure kant

kom buurten in het leukste restaurant van Utrecht

Restaurant Buurten
Burgemeester Reigerstraat 61
3581 KM Utrecht
030 271 99 99
open: maandag t/m zondag 09:00-00:00

https://www.kombuurten.nl/