Krijg jij een tweede? Houd er dan rekening mee dat dit staat te gebeuren!

22.08.2019 00:10

Moeders van een eerste kind zijn per definitie hysterisch. Ze houden zich perfect aan alle regeltjes van de professionals en (schoon-)moeders en worden langzamerhand gek. Femke sprak laatst met een goede vriendin, die twee kinderen heeft, en haar oren klapperden toen ze hoorde hoe RELAXED mensen worden als er een tweede komt. Krijg jij binnenkort een tweede? Houd er dan rekening mee dat dit staat te gebeuren!

[wysija_form id=”6″]

1. Kledingcollectie
Eerste kind: Je struimt al vanaf de twaalfde week van je zwangerschap allerlei babykledingwinkels af, soms koop je wat, je krijgt van vriendinnen de liefste pakjes en wanneer je kind er is word je maandelang bedolven onder de meest schattige kleertjes. Je kind is onder de pannen totdat hij een maand of acht is (en daarna ben je eigenlijk een beetje beledigd dat je zelf dingen moet gaan kopen)

Tweede kind: De kast van je tweede kind hangt vol met de gedragen collectie van je eerste kind (als dat er eentje van hetzelfde geslacht is) en anders heb je gebruikte kleertjes van vriendinnen te leen gekregen. De meeste van die kleertjes gaat je baby trouwens niet dragen, want je zult de vier pakjes die je wel krijgt aandoen, wassen en weer aandoen.

2. Geboortekaartjes
Eerste kind: je hebt zelf een kaartje ontworpen en dat stuur je aan tweehonderd mensen. Er komen extreem veel kaarten en pakjes over de post. Je hebt drie maanden lang elke dag bezoek.

Tweede kind: Een week na de geboorte zoek je snel snel iets uit op internet en stuurt dat naar een handjevol mensen. Er komen drie kaarten (van je lievelingstante, je beste vriendin en een slijmerige collega) en het aantal cadeautjes is bedroevend laag. Als mensen vragen hoeveel je baby woog toen hij geboren werd geef je je cupmaat…gewoon omdat je zo moe bent van een huishouden met twee kinderen.

3. Bacteriën
Eerste kind: Je kind laat zijn speen vallen, jij duikt er met een noodvaart achteraan, denkt totaal niet aan het feit dat je jezelf kunt bezeren, want je enige gedachte is: “de speen mag de vloer NIET raken.” Als de speen de door jou net gezogen en gedweilde vloer wel raakt, sla je daarna aan het steriliseren.”

Tweede kind: Je kind laat zijn speen vallen op de vloer van de supermarkt, je haalt de speen even langs je broek en stopt hem weer in de mond van je baby.

4. Kinderopvang
Eerste kind: Als je je kind achterlaat bij een oppas, wil je graag dat zij je ieder half uur op de hoogte houdt met belletjes en smsjes. Je legt je telefoon op tafel in restaurants en checkt om de tien minuten of er gebeld is. Om tien uur zeg je tegen je man dat je graag naar huis wil om de baby nog een kusje te geven.

Tweede kind: Het kind van de exvriend van de buurvrouw, die net verhuisd is, rekent maar vier euro per uur. Je bent zo snel de deur uit dat je vergeet je telefoonnummer achter te laten.

5. Foto’s
Eerste kind: je hebt foto’s van alle eerste keren: eerste lachje, eerste fruithapje, eerste groentehapje, eerste stapje.

Tweede kind: er is een foto van je tweede kind, genomen door een verpleegster, net na de bevalling. Ergens.

6. Luiers
Eerste kind: Je bent constant aan het checken of de baby nat is en ruikt regelmatig aan zijn kontje of hij gepoept heeft. Bij ieder plasje heb je de neiging om hem te verschonen, want je wilt niet dat hij geïrriteerde billetjes krijgt.

Tweede kind: de luier van je baby is soms zo vol dat zijn hele romper doorweekt is. Je verschoont nooit meer op je zorgvuldig uitgezochte commode, maar op de bank. Of op de vloer.

7. Eerste verjaardag
Eerste kind: Je nodigt je hele adressenboek uit…van je verre familie tot je oude schoolvrienden tot je ex-collega’s. Je laat een enorme Bumba-taart maken en van het uitblazen van dat ene kaarsje zijn 102 foto’s.

Tweede verjaardag: Je haalt wat diepgevroren tompoezen bij de supermarkt, steekt er een kaarsje in en vindt het feest. Je bent vergeten foto’s te maken.

8. Ziekte
Eerste kind: Als je kind ziek is, neem je zijn temperatuur op alle mogelijke manieren op en je hangt veel te snel aan de lijn met de huisartsenpost. Of het nu weekend is of midden in de nacht. Je bent zelfs wel eens een keer naar de Eerste Hulp gereden omdat je het niet vertrouwde. De thermometer gaf 38 graden aan, maar je wist zeker dat het 45 graden was.

Tweede: Je bent de thermometer kwijt en je komt er maar niet toe om een nieuwe te kopen.

9. Op stap
Eerste kind: je hebt een speciale luiertas met verschillende handige vakjes voor flesjes, spenen, luiers, billendoekjes, speelgoedjes, een reservefles en een knuffel.

Tweede kind: je propt een luier in je handtas en rekent erop dat er, waar je naartoe gaat, wel wc-papier is.

10. Kraambezoek
Eerste kind: als er bezoek komt laat je ze wachten totdat de baby wakker wordt, omdat je zijn ritme niet wilt verstoren. Je vraagt mensen of ze hun handen willen wassen voordat ze de baby aanraken.

Tweede kind: Als er iemand komt om naar de baby te kijken, geef je het kind zonder aarzelen uit handen en moet je plótseling even de deur uit om vers sap* te halen.

(*wijn)