Lekker voor een lui weekend: restaurant STROOP in Amsterdam-Noord

20.03.2019 04:50
Lekker voor een lui weekend: restaurant STROOP in Amsterdam-Noord

Soms heb je zin in een no-nonsense restaurant. Geen gedoe. Gewoon ergens heen waar ze iets hebben wat je kinderen lusten, waar je zelf een fijne koffie kan bestellen en waar je lekker kan zitten, terwijl je kinderen zich vermaken. Dan is pannenkoekenrestaurant STROOP een top tip!

Lees ook: Heerlijk eten terwijl de kinderen spelen bij Restaurant Bruis in Blaricum

STROOP is een heerlijke plek om af te spreken met vrienden (die ook kinderen hebben). Buiten is er genoeg ruimte waar de kinderen lekker kunnen spelen. Naast het restaurant is een grasveld met een hut en een vuurplaats. Ook zijn ze op dit moment bezig een natuurspeeltuin aan te leggen. Je kinderen kunnen buiten ongestoord rondrennen, met takken slepen en verstoppertje spelen. Slecht weer? Ook binnen is STROOP een kinderparadijsje met speelgoed, boekjes en spelletjes.

Qua eten hebben ze uiteraard pannenkoeken, dus voor de kinderen zit je goed. Gelukkig heeft STROOP net iets meer te kiezen dan een standaard pannenkoekenrestaurant. Voor volwassenen die pannenkoeken niet helemaal zien als avondeten hebben ze andere dingen op de kaart. Zoals bijvoorbeeld groente met dips, maaltijdsalades of quiches. Ook leuk: STROOP gebruikt zo veel mogelijk ingrediënten van eigen terrein. De varkens waar het spek op de pannenkoeken vandaan komt staan in de wei ernaast, en de groenten komen grotendeels uit eigen moestuin.

Bij STROOP worden regelmatig leuke activiteiten en evenementen georganiseerd. Het grote grasveld wordt hier vaak bij betrokken. Zo organiseren ze bijvoorbeeld een bierproeverij, verhalen rond het kampvuur, lazy sunday met live jazz-muziek, een pubquiz… Kijk hier voor een overzicht van de komende activiteiten. Wil je op de hoogte blijven? Houd dan de Facebookpagina in de gaten.

In tegenstelling tot veel andere restaurants in Amsterdam, is STROOP is met de auto uitstekend bereikbaar. Ze zitten naast knooppunt Coenplein waar de A10, de A8 en de A5 samenkomen. Ook is er bij hen gratis parkeerruimte.

STROOP
Meteorenweg 272
1035 RN
Amsterdam
06 19154937

ma & di: gesloten
wo & do: 11:00 – 21.00
vr: 11:00 – 23:00
za: 10:00 – 23:00
zo: 10:00 – 21:00

Bron: Website STROOP

Lees ook: Doen: de kabouterroute lopen in Beek-Ubbergen (en pannenkoeken eten)