Mannen, 1 tip: zeg NOOIT dat bevallen wel meevalt (deze man heeft het geweten)

23.01.2018 04:55
Mannen, 1 tip: zeg NOOIT dat bevallen wel meevalt (deze man heeft het geweten)

Wij zijn helemaal voor gelijkheid, maar onder een ding kunnen we helaas niet uit. Bevallen is vrouwenwerk. En sorry mannen, maar jullie hebben echt geen. Idee. Hhe dat is. 

Dus, een tip van ons aan jullie, gratis en helemaal voor niets. Ben je nou een man (te herkennen aan het gebrek aan een vagina waar tijdens de bevallig een vrij grote, volgroeide baby uitkomt), probeer ons dan alsjeblieft niet te vertellen wat de juiste manier is om te bevallen. Een man probeerde dat afgelopen week op Twitter, en jongens, die heeft het geweten…

Het begon allemaal met de volgende opmerking van een vader op Reddit, die vervolgens door Nicole Cliffe op Twitter werd gezet. Deze man schrijft: “Persoonlijke mening: mijn vrouw is bevallen van twee kinderen. Geen pijnbestrijding. Vrouwen hebben die niet NODIG. Nooit nodig gehad. We gebruiken pas ruggenprikken sinds de moderne geneeskunde. Maar hé, wat weet ik ervan. Ik ben slechts een man die twee keer haar hand vastgehouden heeft tijdens de bevalling.”

Precies gast, dus houd anders gewoon je mond?

Zullen we dan ook het gebruik van toques in hockey en voetbal afschaffen? Die werden vroeger ook niet gebruikt. Mannen hebben die niet NODIG om te sporten. Toques zijn niet natuurlijk. Toch? Maar wat weten wij er nou van? Wij zijn slechts vrouwen, zonder ballen.

Maar even serieus. Het slaat sowieso nergens op om de pijn van andere mensen te beoordelen, en voor hen te beslissen of ze wel of geen pijnbestrijding nodig hebben. Maar al helemaal niet als je een man bent, en überhaupt geen idee kan hebben van de pijn van een bevalling. Iedere vrouw doet het op haar eigen manier. Sommige met een ruggenprik, en sommige zonder. En van iedere vrouw is het superknap dat ze het klaarspeelt. Dus hou gewoon lekker je veroordelende mening voor je.

Gelukkig waren er genoeg moeders op Twitter, die het niet erg vonden om te zeggen waar het op staat.

En nu verder je mond houden.

Bron: Scary Mommy / Twitter

LEES OOK: Schokkend: vrouwen lijden onnodig veel pijn bij de bevalling. En dit is waarom