Wat nou nesteldrang? 12 dingen die juist verschrikkelijk verslonzen als je zwanger bent

23.10.2021 06:00

Uhm, nesteldrang? Toen Tanja zwanger was leek het huis wel ontploft. 

Lees ook: Als je nesteldrang krijgt en je man er een enorme zooi van maakt

Met smart zit ik te wachten op die beloofde nesteldrang, maar die lijkt tot nu toe ver te zoeken. Er moeten plinten gelegd, schilderijen opgehangen, ’t huis moet écht eens flink worden schoongemaakt en mijn eigen looks kunnen ook wel een opknapbeurt gebruiken. Vooralsnog word ik er alleen maar slonziger op.

  1. Ik ben bijvoorbeeld al maanden niet naar de kapper geweest.
   Om de zoveel weken laat ik mijn grijze haren vakkundig wegschilderen, maar inmiddels zijn ze niet meer te missen. Hoewel het vast geen kwaad kan, vind ik die chemische troep toch geen prettig idee nu ik zwanger ben.
  2. M’n nagels zien er niet uit.
   Ik hoor wel eens dat je nagels extra hard groeien als je zwanger bent, maar eh, wanneer gebeurt dat precies?
  3. Ik vergeet te make-uppen.
   Normaal nam ik ’s ochtends nog wel de tijd voor een lijntje rond m’n ogen en zo, maar veel verder dan een beetje BBcream en blusher kom ik nu niet.
  4. Ook mijn wenkbrauwen zijn een puinhoop.
   Elke keer als ik in de spiegel moet focussen om die kleine haartjes weg te plukken, word ik misselijk.
  5. Om over mijn benen maar te zwijgen…
   Eh ja, dat is een beetje een kwestie van gewoon geen zin om te bukken.
  6. Mijn kledingkast is bovendien een chaos.
   Broeken passen niet meer en veel kleding staat anders dankzij mijn nieuwe curves. Heeft nogal wat voeten in de aarde om een geschikte outfit bij elkaar te sprokkelen.
  7. Sowieso loop ik gigantisch achter met de was.
   Er is niets over van mijn wekelijkse routine van thuiswerk-/wasdagen.
  8. Eigenlijk heb ik ook al vier weken niet gestofzuigd.
   Normaal keerde ik een keer per week het hele huis ondersteboven. Nu, not so much. Ik heb er gewoon écht geen energie voor. Het boeit me eerlijk gezegd ook niet echt. Gelukkig doet Mark soms een snelle touch up, zodat we nog wel bezoek kunnen ontvangen.
  9. De slaapkamer is een muf, donker hol.
   Ik vind het normaal heel lekker om alles lekker te laten luchten; ramen open, het bed goed opschudden en alles weer netjes opmaken. Maar, pff.
  10. Ik vind het heel vies om de keuken op te ruimen (en dat doe ik dus zo min mogelijk).
   De vuilnisbak, de koelkast, het doekje… Bah, bah.
  11. Het balkon lijkt een oorlogsgebied.
   Door het herfstweer is er van alles omgevallen, overal hangen spinnenwebben en de ramen zijn smerig. Maar no way dat ik naar buiten ga om de boel recht te trekken.
  12. Eigenlijk is het hele huis een bende.
   Langzamerhand komen er steeds meer spullen bij: informatiefolders, boekjes, kaarten, cadeautjes en spulletjes voor de baby. En omdat we nog geen babykamer hebben, hebben we nergens plek om dingen neer te leggen en ligt het dus eigenlijk overal. Dus eh, vanaf wanneer kwam die nesteldrang precies?

Lees ook: Hoe nesteldrang je hele leven (en dat van de rest van de familie) op zijn kop kan zetten