Hartverscheurend: Olympisch gymnaste filmt haar zwangerschap en haar miskraam

25.10.2017 12:20

Afgelopen zaterdag plaatste de Amerikaanse gymnaste Shawn Johnson een rauwe en emotionele video op haar Youtube-kanaal, waarin ze haar kijkers meeneemt in wat waarschijnlijk de meest emotionele week van haar leven was. Binnen 48 uur komt ze erachter dat ze (ongepland) zwanger is, vertelt ze het haar vriend, en verliest ze uiteindelijk haar baby. 

Onder de video op Shawns Youtube staat: ‘The past 48 hours have been some of the happiest, scariest, and saddest times of my life.’ En dat willen wij zeker geloven. In het begin van de video zien we Shawn, alleen in een hotelkamer, met verschillende positieve zwangerschapstesten. Het nieuws overvalt haar compleet, omdat zij en haar vriend nog niet bezig waren om zwanger te worden. Ze is voor haar werk weg van haar vriend, en probeert in haar eentje het nieuws te verwerken.

Vervolgens zien we hoe ze het de volgende dag aan haar vriend Andrew East vertelt. Ze heeft een paar mini-all stars voor hem gekocht, en zodra hij die uitpakt weet hij wat er aan de hand is. Andrew is net zo overdonderd als zij, maar tegelijkertijd zie je een groeiend glimpje van enthousiasme en verwachting tussen hen groeien. Ze worden ouders!

Helaas duurt dit enthousiasme niet lang. De volgende ochtend zien we een verdrietige Shawn, die vertelt dat ze heel veel last heeft van krampen, pijn en bloedingen. Eenmaal in het ziekenhuis aangekomen blijkt dat ze een miskraam heeft gehad. Voordat ze aan het idee hebben kunnen wennen, zijn Shawn en Andrew hun baby’tje alweer verloren.

Het is echt een heftige video, vooral omdat je het rauwe verdriet van hen beiden ziet. Maar zoals ze aan het begin zeggen, vonden ze het allebei belangrijk deze video toch te maken. Zoals Shawn aan het begin zegt: ‘Dit is niet zo’n blije video. Maar wij hebben het gevoel dat heel veel mensen dit doormaken, en daarom willen wij het delen.’ Waaraan Andrew toevoegt: ‘Weet dat je niet de enige bent die het meemaakt.’

Wij vinden het in ieder geval heel dapper van het jonge stel. Bekijk de volledige video hieronder.
Lees ook: Cartoonist Renske: waarom is het zo moeilijk om over een miskraam te praten?

In collaboration with Kek Mama