Tien bijzondere massagetips voor uitgebluste moeders

27.09.2016 04:55

Natuurlijk kun je gewoon naar de schoonheidsspecialist of sauna gaan als je even bij wil tanken maar je kunt ook een total body reset ondergaan, door middel van een bijzondere massage die je nog lang bij zal blijven. Mirjam is er verslaafd aan en deelt haar zeven favoriete (Amsterdamse) adresjes met je.

Lees ook: Wie wil er nu écht een perfecte moeder zijn?

 1.Ineke Vlot
Ik ga al een jaar lang, twee keer per maand naar Ineke en voel me sindsdien stukken beter. Ineke heeft precies de juiste touch en moet me altijd wakker maken op het einde. Zorg dat je niet een andere afspraak plant hierna, want je bent echt in andere sferen. Slingerend en met gevaar voor eigen leven, fiets ik altijd naar huis. Met een grote glimlach op mijn gezicht, dat dan weer wel.

 2. Helen Poolman
Niemand kreeg me echt aan het huilen na de dood van mijn vader, maar Helen met haar massage wel. Al bijna tien jaar kom ik nu bij deze bijzondere dame die veel meer kan dan masseren alleen. Ze geeft voedingsadvies, doet aan Aura Soma kleurentherapie (soort toverdrankjes in alle kleuren van de regenboog die je niet drinkt, maar smeert) en dit laatste doet ze ook in combinatie met een massage om de hormonen weer in balans te krijgen. Ik snap nooit precies wat ze doet, maar het werkt als een trein.

 3. Paul Downes
Deze kundige Engelsman is vooral acupuncturist, maar geeft fantastische Chinese cuppingmassages waar ik vaak voor terugkom. De massage is bedoeld om diep gelegen gifstoffen naar de oppervlakte te trekken. Cupping wordt uitgevoerd met speciale glaasjes die vacuüm op de huid worden aangebracht. Hierdoor raken spieren en huid doorbloed. Het is even wennen, want au(!), maar daarna voel je je een ander mens. Paul houdt praktijk in een yogaschool, kun je gelijk nog even een lesje meepakken.

 4. Joyce Hoek – Pula
Joyce was mijn doula (bevalcoach), maar geeft ook geweldige zwangerschapsmassages. Nooit eerder hoorde ik van de zogenaamde polariteitsmassage, maar het was een overweldigende ervaring. Beter dan XTC! Ik was heel bang voor de bevalling, maar die angst was zo goed als verdwenen nadat Joyce was geweest. Want ja; ze komt dus gewoon bij je thuis zodat jij nergens heen hoeft met je dikke buik. Hoe luxe!

 5. Sheila Nelwan
Je kunt natuurlijk gewoon de eerste de beste drogist binnen stappen en potten met vitamines inslaan, maar sinds ik Sheila ken, weet ik dat dit heel onverstandig is. Ieder mens is uniek, maar moeders die op hun tandvlees lopen al helemaal, en dus heb jij specifieke vitaminen en mineralen nodig. Sheila test het voor je uit door middel van toegepaste kinesiologie, terwijl je een goddelijke voetmassage krijgt. Een soort APK keuring voor je lichaam die je eigenlijk eens per jaar zou moeten doen.

6. Aliet Rogaar
Na mijn eerste keizersnede zat ik totaal niet lekker in mijn vel en was ik super gestresst. Iemand raadde me Aliet aan en het bleek een schot in de roos. Volgens Aliet, en dit klinkt misschien zweverig, zat ik niet in mijn lichaam, maar zweefde er een beetje boven. Hoe het ook zij; door middel van shihatsu (drukpuntmassage), kwam ik weer back on the block en zonder haar hulp had dit waarschijnlijk veel langer geduurd. Je moet wel even ergens door heen: ik weet nog goed dat ik na de allereerste sessie misselijk voor me uit heb zitten staren, niet in staat om ook maar iets te doen.

 7. Marie Jose van Steenderen
Omdat je bij de meeste van deze masseurs van tevoren een afspraak moet maken, is het ook wel fijn om een adresje te hebben waar je gewoon op het laatste moment terecht kan. Gewoon als je man onverwachts eerder thuiskomt of je (schoon)moeder ineens zegt; ‘ik neem dat tuig wel mee naar het park, heb jij een uurtje voor jezelf’. Marie heeft bijna altijd wel een plekje. Gewoon steengoeie ontspanningsmassages, ook voor de zwangeren onder ons, want ze heeft zo’n fijne tafel waar je buik in past.

Lees ook: Moeders, verwen jezelf een schaamteloos. Je hebt het verdiend!