De ultieme gezinsvakantie vier je in Grächen-St. Niklaus

Op zoek naar een droomvakantie? In Grächen-St. Niklaus worden je vakantiedromen werkelijkheid. Gelegen op een zonovergoten plateau, hoog boven het Matterdal en vlakbij Zermatt is het goed toeven voor het hele gezin. Er is van alles te zien en te doen, dus iedereen heeft er een geweldige vakantie.

Niet alleen is het geweldig mooi in Grächen-St. Niklaus, het biedt ook allerhande activiteiten voor jong en oud. Actief, of meer relaxed, you name it en je vindt het hier. Daarnaast is Grächen-St. Niklaus ontzettend kindvriendelijk en heeft je kroost dus alle vrijheid, zonder dat je ze constant in de gaten moet houden. Wel zo ontspannen op vakantie!Breng met je gezin bijvoorbeeld een bezoek aan de zogenaamde Magic Waters experience.
Hier kunnen de kinderen langs de irrigatiekanalen hun energie kwijt en heerlijk met en in het water spelen. Of ga een dagje op pad met een echte boswachter en verken de mysterieuze bossen van Grächen. De boswachter overspoelt je met allerlei fascinerende weetjes over de bossen en zijn werk en samen met hem maken de kinderen hun eigen souvenir dat rechtstreeks uit het bos komt. Gedurende dag krijgen kinderen bovendien lekkere hapjes uit de rugzak van de boswachter.

Of ga een dag indiaantje spelen in het bos! Samen met andere kinderen gaat je kroost naar de tipi op de Hannigalp, waar ze vuur leren maken en hun eigen pijl en boog in elkaar knutselen. Daarna wordt er brood geroosterd op het vuur en kunnen ze meedoen aan een speurtocht. Als klap op de vuurpijl wordt deze spannende dag afgesloten met een wandeltocht met pony’s. Survivallen in een speelpark in het bos kan ook. Je moet er wel een beetje een waaghals voor zijn, maar welk kind houdt er nou niet van een beetje avontuur? Maar maak je niet ongerust: de kinderen zijn gezekerd en er kan dus helemaal niets gebeuren.

Grächen-St. Niklaus biedt nog veel meer leuks voor jong en oud, zoals mooie fietstochten, wandelingen, minigolf, paragliding en golf. Vervelen zul je je er dus zeker niet. Overnachten doe je in Matterhorn Valley Hotel Desirée, gelegen in de dorpskern van Grächen en mét spa. De familiekamers zijn ruim opgezet en comfortabel en het hotel heeft een speelruimte voor kinderen. Ideaal dus!

Meer informatie over Grächen-St. Niklaus vind je op: www.myswitzerland.com.

Win! Wil jij kans maken op een gratis gezinsvakantie in Zwitserland? Surf dan snel naar www.myswitzerland.com/winnen.

 

Geschreven door
More from Vala van den Boomen

Wat als deze ook weer ‘niet normaal’ is?

Vala heeft een autistische zoon en een dochter met chronische darmproblemen. Tijdens...
Lees verder