Waarom deze fitmom lichtelijk hypocriet is (volgens Femke dan!)

31.10.2019 18:30
fitmom

Femke was deze week met stomheid geslagen toen ze een foto van twee zwangere vrouwen (die qua aantal weken niet al te ver uit elkaar lagen) viral zag gaan. De ene vrouw was superdun en getraind en de ander had duidelijk een tijdje niet in de sportschool gezeten. Hun buiken waren nogal verschillend, op z’n zachtst gezegd. Maar de fitmom-to-be had daar geen enkel oordeel over. En DAT gelooft Femke dus niet.

Je ziet ze de laatste tijd steeds vaker voorbijkomen. Fitmoms. Van die graatmagere, afgetrainde jonge moeders of moeders in wording. Moeders die het er niet bij laten zitten als ze zwanger raken of bevallen zijn. Nee, zij laten hun prachtige figuur niet verwoesten door een zwangerschap en zetten alles op alles om lekker en vooral HOT te blijven. Tijdens de zwangerschap zijn ze uberhot, tijdens het bevallen zijn ze uberuberhot en als hun kind geboren is zijn ze ook nog steeds sexy, geil en megahot. De fitmom heeft namelijk geen last van vreetbuien als ze zwanger is. Nee hoor, een glaasje lauw water met een schijfje citroen is genoeg voor haar en ze blijft ook lekker doortrainen totdat ze de eerste wee voelt. Haar kind heeft bijna geen ruimte om te groeien vanwege de enorme spierlaag op haar blokjesbuik, maar goed….wat maakt het uit. Een dag zonder hotness, is een dag niet geleefd, zegmaar. 

Lees ook: ‘De bevalling?! Kind, ik was bijna dood’ (oftewel: de concurrentiestrijd tussen jonge moeders)

De fitmom rent, een week of zes na de bevalling, alweer achter haar Bugaboo door het park met zo’n haltertopje en iedereen kan zien dat ze nu al geen buik meer heeft. Ongelofelijk! Echt knap van de fitmom. Komt door de borstvoeding. En het feit dat zij niet toegeeft aan het feit dat je van borstvoeding enorme trek krijgt in een hele zak ham-kaas croissants. Zij weet zich te beheersen. Want ze mag dan moeder zijn, het allerbelangrijkst is toch wel dat ze nog steeds hotter dan hot is. De fitmom lijdt zo onder de druk van de maatschappij (dat je er als een Barbie moet uitzien) dat ze zich zelfs niet van deze levensmissie af laat brengen door de geboorte van haar kind.

Ja ja, ik hoor jullie denken: dit klinkt wel heel zuur, Femke. Het lijkt erop dat je gewoon hartstikke jaloers bent, Femke. In feite wil jij gewoon ook zo’n lekkere geile sexy moeder zijn, maar omdat jij nu eenmaal een speklaag op je buik hebt zitten, ga je de fitte moeders af lopen zeiken.

En….eigenlijk klopt dat wel. Verstandelijk vind ik dat die focus op een lijf zoals Doutzen of Sylvie Meis echt helemaal nergens op slaat. Je werkt keihard om een blokjesbuik, stokjesarmpjes en een vetpercentage van -29 procent te hebben, maar echt verrijkend is het natuurlijk niet. Een beetje sporten, een beetje minder eten en af en toe een boek lezen, lijkt mij persoonlijk een iets gezondere invulling van het leven. Maar goed, dat is verstandelijk. Emotioneel gilt het binnen in mij natuurlijk ook: “IK WIL ER OOK ZO HOT UITZIEN!!!” Ik wil ook dat de mensen op straat me nakijken en denken: “Zoooo, dat is een prachtig, slanke, fitte vrouw. En wat een discipline, zeg. Ze is moeder en vindt nog de tijd om keihard aan haar lijf te werken. Geweldig!”

Ik ben dus net zo goed geindoctrineerd als de fitmoms, maar mijn zwakke geest, liefde voor eten en sporthaat weerhouden me van de blokjesbuik. Eigenlijk kan ik dus weinig anders zeggen dan: “Chapeau fitmom, knap gedaan.” Ware het niet dat ik één grote kanttekening wil maken naar aanleiding van de foto van het zwangere fitnessmodel en haar ‘ronde’ zwangere vriendin. Onder die foto staat de tekst: “Each woman carries different and this most certainly doesn’t mean one is doing something wrong or not healthy etc.” Het valt me vaker op dat skinny modellen of fitmoms op de foto gaan met normale tot dikkere vrouwen/vriendinnen en dan iets lieflijks posten in de trant van: “We zijn allemaal gelijk. Jij bent mooi, ik ben mooi. Het maakt niet uit hoe je eruit ziet!”

Maar dat is natuurlijk je reinste BULLSHIT. Cut the crap, fitmoms en aanverwanten! Als je zo’n foto op facebook of instagram zet dan is het enige wat je wil laten zien: “Zie mij eens superslank en hot zijn! Zie je die dikkerd naast me? Zo wil je toch niet worden? Ik ben lekker…en zij niet!” Zo’n foto is één grote farce. De fitmom doet alsof ze heel verdraagzaam is, maar ondertussen is het feit dat zij met haar skinny lijf naast een volvette vrouw staat en daar een foto van laat maken een belediging an sich. Als fitmom het werkelijk prima zou vinden dat de volvette vrouw volvet is dan zou fitmom ook op de bank gaan zitten en een zak cheese onion-chips opentrekken.

Want zeg nou zelf, niks eten en elke dag keihard sporten…dat doen maar zeer weinig mensen echt voor de lol.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

I was surprised with a cute visit today from a friend Nat who is also expecting 💕 Just being able to see someone in the flesh, rub her tummy, hear how incredible her journey has been so far, how healthy baby is & all the fun talk about kicks, food, names etc was beautiful. This is Nat’s 3rd pregnancy so she had a lot of great advice to share ☺️ It’s very clear in this photo just how tall I am, I mean my chin sits above Nat’s head lol We worked out that we are 4 weeks apart, so our little ones will be the same age, same grade at school and potential best buds hehehehe….. Nat’s due start of March & I’m due end of March. Each women carries different and this most certainly doesn’t mean one is doing something wrong or not healthy etc. We both have healthy growing babies & we both have had incredible pregnancies so far, feeling amazing & full of energy. #21.5weeks #expecting #march2016 #pregnant #love #happiness #Babyduncan

Een bericht gedeeld door CHONTEL DUNCAN (@chontelduncan) op

Lees ook: Andermans kind corrigeren: doen of niet?