Zwemmen met zeeschildpadden en tortilla’s bakken: in Mexico kan het allemaal!

Zit je nog in dubio waar je dit jaar heen gaat op vakantie? Wij hebben de ultieme tip voor je: Mexico (olé)! Het lijkt misschien een heel gedoe, zo’n verre reis met kinderen, maar echt, de prachtige stranden, het heerlijke eten en de geweldige cultuur maken het de moeite waard!

Ben je toe aan een paar heerlijke weken in de zon, dan zit je in Mexico goed! Loop je in Europa toch altijd de kans dat je pech hebt en in de regen komt te zitten, in Mexico hoef je daar niet bang voor te zijn. Het is er namelijk altijd mooi weer, zo’n 26 tot 30 graden en ook ‘s avonds daalt het kwik eigenlijk nooit tot onder de 20 graden. Ideaal dus ook met pakken, want je mikt gewoon een paar korte broeken en een zonnehoed in je koffer en klaar ben je! Je kinderen kunnen de hele dag heerlijk spelen, zwemmen en snorkelen in de zon (wel goed insmeren natuurlijk) en jullie relaxen aan de prachtige stranden (die ook nog eens super-kindvriendelijk zijn). Echt genieten!

Maar naast zon, zee en strand heeft Mexico nog veel meer te bieden. Bezoek bijvoorbeeld eens een echt Maya-dorp. Je denkt misschien dat de Maya’s zijn uitgestorven, maar niks is minder waar. De droogte en de komst van de Spanjaarden maakten een einde aan hun glorieuze verleden als tempelbouwers, maar de oorspronkelijke bewoners van Yucatan spreken nog steeds hun eigen taal en hebben hun kleurrijke tradities behouden. Leer meer over de Maya’s tijdens een rondleiding door één van hun schilderachtige dorpjes en leer zelf hoe je de heerlijkste tortilla’s bakt. De kinderen zullen het prachtig vinden.

Voor de echt actieve gezinnen is een bezoek aan de jungle een must. Met een gids ga je eerst een twee uur durende canopy tour maken, waarbij je van de ene boom naar de andere slingert, waarna je een commandobaan aflegt en van een waterval rappelt. En ben je een wat minder grote waaghals, dan is de jungle sowieso natuurlijk al spannend genoeg om te bekijken.

De reis is weliswaar lang, maar je kunt ‘m combineren door op de heen,- of terugweg een paar dagen New York te doen. Veel vluchten hebben namelijk een overstap in The Big Apple, dus dan kun je net zo goed van de nood een deugd maken. Reizen door Mexico zelf is heerlijk eenvoudig, de afstanden zijn kort, dus je kunt makkelijk ‘s ochtends iets cultureels gaan doen en ‘s middags weer lekker op het strand zitten. Huur een auto en bepaal zelf wanneer je wat gaat doen. Zo kun je in twee weken alle bezienswaardigheden van je lijstje afstrepen en heb je geen chagrijnige kinderen die niet de hele dag op pad willen. Voor ieder wat wils!

Voor een zonovergoten, onvergetelijke vakantie ga je deze zomer dus naar Mexico. Een waar paradijs voor het hele gezin!

Riksja_Kids_Logo - juiste!!!

 

RiksjaKids
Dit bericht is gemaakt in samenwerking met RiksjaKids, een reisorganisatie die individuele rondreizen op bestemmingen over de hele wereld voor gezinnen aanbiedt. Hun reizen worden samengesteld door vrouwen die de locale omgeving goed kennen én moeder zijn!

Kijk voor meer informatie op Mexico Kids.

 

 

 

Geschreven door
More from Vala van den Boomen

Autistje veilen in het Passend Onderwijs

Vala’s zoon zit op het Speciaal Onderwijs. Hij heeft daarvoor een indicatie...
Lees verder