Wauw! Zulke prachtige foto’s van een bevalling via keizersnede heb je nog nooit gezien

Wauw! Zulke mooie foto's van een bevalling via keizersnede heb je nog nooit gezien
Alyssa Leon is doula en geboortefotografe in Amerika. De afgelopen maanden heeft zij zich gespecialiseerd in prachtige en indrukwekkende foto’s van bevallingen via een keizersnede. 

Onderstaande foto’s zijn gemaakt tijdens bevallingen in een geboortecentrum in Phoenix, waar moeders een afscheiding van transparant plastic kunnen kiezen voor tijdens de operatie. Zo kunnen moeders tijdens de keizersnede in de gaten houden wat er gebeurt, en meteen hun baby zien. Zo kunnen ze de geboorte van hun kind bewuster meemaken dan wanneer ze niet precies kunnen zien wat er aan de hand is. En het levert daarnaast prachtige, ontroerende foto’s op.

Op haar Facebookpagina Cherry Blossom Doula schrijft Alyssa over haar fotografie: ‘Je herinnert je elk klein detail van de dag dat je je kind in de wereld bracht. Hoe je werd behandelt, in wat voor een omgeving je beviel, de geluiden, alles. Mijn doel is om de verschillende vormen van bevallen te normaliseren, en te zorgen dat het voor alle moeders een mooie, bijzondere gebeurtenis is. Met mijn foto’s kan ik vrouwen helpen door ze te laten zien wat hun opties zijn. Hopelijk kan ik hiermee ook een deel van de angst en misverstanden rond geboortes wegnemen.

Zie hieronder een paar van de prachtige foto’s die Alyssa nam van de keizersnedes waar zij bij aanwezig was.

Bron: Facebook / CBdoulaservices

LEES OOK: Prachtig: deze geboortefotograaf deelt haar favoriete foto’s

Geschreven door
More from Sanne Mulder

Herfstuitje: ga op bezoek bij Trix de T-rex in Naturalis

Al tientallen jaren zijn generaties kinderen gefascineerd door dino’s. Vroeger draaide Sanne...
Lees verder