Weg van de massa in Italië! Deze kleinschalige agriturismo heeft alles wat je wenst!

10.12.2013 04:55

Terwijl de wintersport nog voor de deur staat, moet de zomervakantie alweer geboekt worden om op een idyllische plek terecht te komen en niet te eindigen in een massaoord met hysterische entertainment-programma’s. Dit adresje is kleinschalig, met voor ieder wat wils, dus wees er op tijd bij. Met je kinderen naar Italië, maar geen zin in de drukte van Toscane of massacampings aan het Gardameer? Deze agriturismo ligt in Le Marche, ook wel het best bewaarde geheim van Italië genoemd. Oeroude stadjes, strand om de hoek en natuurlijk kidsproof, laat die zomervakantie maar komen.

Op een landgoed van zo’n 7 hectare bij het oude stadje Cossigano ligt de agriturismo Fortuna Verde, gerund door een Nederlands stel. Met een prachtig uitzicht over de wijn- en olijfvelden kun je kiezen uit verschillende soorten accommodatie. Als je voor wat meer comfort gaat zijn er appartementen tot 6 personen. Wil je liever (luxe) kamperen, dan staan er safari tenten die je kunt huren, wel met keukentje en echte bedden, dus geen stress van lekkende luchtbedden. Voor de kleinsten zijn er baby bedjes aanwezig.

PicMonkey Collage 2

Mocht je niet zelf willen koken kun je een aantal keer per week aanschuiven bij de eigenaren op een pasta of pizza-avond. Hierbij eet je met zijn allen in de tuin aan lange tafels waarbij er voor kindvriendelijke maaltijden wordt gezorgd. Maar het is Italie, dus in de omgeving zijn genoeg lekkere restaurants te vinden. Zo is er in het dorpje zelf eentje waar je goede pasta kunt afhalen. Of do as the Italians, en ga voor de uitgebreide lunch.

In de avond openen de meeste restaurants niet voor acht uur, maar na een paar dagen zitten jouw kids helemaal in het Italiaanse ritme en heb je voor tienen in de ochtend geen kind aan ze. Terwijl jij ’s ochtends aan de cappuccino zit vermaken je kinderen zich wel op het terrein met de trampoline, of het plukken van tomaten. Nadeel is dat er geen zwembad is, maar op zo’n 20 minuten rijden ligt het strand. De Adriatische zee is ideaal voor kinderen. Het is lekker warm, en het wordt langzaam diep. Daarnaast heb je verschillende strandtenten waar je een bedje kunt huren, maar je kan ook gewoon op het vrije gedeelte van het strand neerstrijken.

PicMonkey Collage3

In deze streek worden in de oude steden veel festivals gehouden, zoals ridder- of middeleeuwse feesten en optochten. Terwijl jij op een terrasje van een wijntje geniet, worden de kinderen vermaakt met heuse ridders. Of schuif ’s avonds aan aan een van de lange tafels op het dorpsplein om lekker mee te eten en drinken tijdens het dorpsfeest. Mocht je een dagje naar de natuur willen of in de zomermaanden wat verkoeling zoeken in de bergen ligt het natuurgebied Mont Sibillini op een uur rijden. Zeker in de maanden juni en juli een aanrader omdat dan alle klaprozen in bloei staan en de velden een grote rode zee worden.

PicMonkey Collage

Le Marche is verder een walhalla voor de shopper vanwege het grote aantal outlets. Zo worden de merken Tods en Hogan hier gemaakt, maar ook voor de wintergarderobe van je kinderen kan je hier je slag slaan, weer eens wat anders dan de Hema of H&M. De eigenaren Erik en Marianne zijn erg behulpzaam en hebben genoeg tips voor uitjes in de omgeving.

LEES OOK: Het mooiste baaitje van Spanje: supergeschikt voor kinderen!