Zo kun jij er ook uitzien als Kate Middleton na je bevalling!

04.05.2015 16:53
prinses bevalling

Hahaha, grapje! Dat kan natuurlijk helemaal niet. Voor iedereen die nog moet bevallen, schetst Julie met liefde een iets realistischer beeld van je post-baby-look. Graag gedaan.

Kate baby

Heb je gezien hoe Kate Middleton erbij stond op de trappen van het ziekenhuis koud 10 UUR nadat ze was bevallen? Die vrouw is bovennatuurlijk. De meest treffende omschrijving die ik tot nu toe las: Kate stond erbij alsof ze de hele dag naar een luxe spa was geweest en een baby als afscheidscadeautje had meegekregen. Het is mij (tezamen met iedereen die ooit een baby heeft gehad) een compleet raadsel hoe ze het voor elkaar heeft gekregen. Daarom, lieve vrouwen die op het punt staan te bevallen, dit is hoe het er in werkelijkheid aan toe gaat:

 

Kate: Gestylde coupe

Normale mensen: Vogelnestjes-haar

Bevallen is funest voor je coupe. Als dat heen en weer geschuif op een stroef ziekenhuislaken en gezweet is bij ons, het gepeupel, goed voor een ‘just-out-of-bed-look’ op een ‘really-bad-hair-day’.

 

Kate: Stralende blik

Normale mensen: Vermoeide glimlach

Yes, je baby is er eindelijk uit! Na uren van weeën en persen, en wie weet hier en daar wat geknip en gehecht. Zie je er dan uit alsof je net aardbeien en champagne hebt gedronken op een koninklijke picknick? Neen! Ik kon nog nét een vermoeide glimlach en wat happy tears opbrengen.

 

LEES OOK: Waarom een bevalling in het echt nooit zo gaat als in de film

Kate: Hakken

Normale mensen: Hahahaha!

Geen uitleg nodig toch. Kom op zeg.

 

Kate: Kwiek wandelend

Normale mensen: Verplichte rolstoel

Ik weet eigenlijk niet of dit in alle ziekenhuizen in Nederland gebruikelijk is, maar ik moest verplicht in een rolstoel naar de uitgang worden gereden. Maar goed ook, want na – in mijn geval – een keizersnee is met een baby in je arm een trap afwandelen (of überhaupt rechtop staan) best een uitdaging.

 

Kate: Witte(!) designerjurk

Normale mensen: Oude zwarte joggingsbroek

Alles al gepakt voor in je ziekenhuis-tasje? Vergeet niet om mee te nemen: lekker warme sokken (check!), iPhone-oplader (check!), designjurkje van pak ’m beet €3000…. Ehm. Een wit kledingstuk is trouwens op z’n zachts gezegd een gewaagde keuze – in een toestand waarin je megaveel bloed verliest en een gigantische kraamverband moet dragen. Just sayin’.

 

Kate: Bijna weer haar oude figuur

Normale mensen: Weet je zeker dat de baby er al uit is?

Ok, ok, als je heeeel goed kijkt, zie je bij Kate ook nog wel een miniem bollinkje zitten (daar op de plek waar bij andere vrouwen post-partum nog een enorme toeter zit), maar come on…

Ach weet je, ik snap het ook wel van Kate. Het laatste wat ik gewild zou hebben na mijn bevalling was om mijn baby en mezelf te moeten showen aan het kritische oog van de voltallige wereldpers. En als je daar niet onder uit kunt komen, bijvoorbeeld omdat je net een potentiële troonopvolger heb gebaard, dan kun je maar beter je aller- allerbeste beentje voorzetten. Tanden op elkaar, visagist en haarstylist erbij, baby goed vasthouden en gaan. Hopelijk kan ze nu in een roes van slaapgebrek, stuwing, kraamtranen en één ongewassen zwangerschapsyogabroek genieten van haar pasgeboren baby’tje. Net als een normaal mens.

 

LEES OOK: 11 mensen die je niet zo tof vindt na de bevalling

 

Beeld: ANP