Zó ziet zwanger zijn eruit. Toch?

19.05.2016 04:50

Als je zwanger bent, heb je de neiging om op het internet de hele dag van alles op te zoeken over zwanger zijn. Boeken te lezen over zwangerschap. Magazines te kopen over het aanstaande moederschap. En dan kom je allemaal foto’s tegen van hoe een zwangerschap eruit ziet. Hoe zwangere vrouwen eruit zien. Behalve jij dus blijkbaar. Omdat jij niet negen maanden lang in een fladderende witte jurk en met een bloemenkrans op je hoofd door een tarweveld dartelt. Of de hele dag met een schaal vol gezonde rauwkost op je buik zit te stralen. Je zou er bijna van gaan denken dat je niet normaal bent.

Maar wees gerust, Vala is bijna 30 weken zwanger en ziet er allesbehalve uit als op al die zwangerschapsplaatjes. Ze vraagt zich wel geregeld af wie er in hemelsnaam dat rare beeld van zwangerschap bedacht. Daarom zet ze de vreemdste, immer terugkerende, zwangerschapsthema’s voor je op een rijtje.

Lees ook: Bizar en wonderschoon! Baby draait zich om in de buik.

 1. De zwangere herbivoor.
  Zwangerschapsfoto_3
  Zwangerschapsfoto_2  Zwangerschapsfoto_1
  Geen wezen gezonder dan de zwangere vrouw. Als we de media mogen geloven althans. Die portretteren zwangeren namelijk bij voorkeur met een bak rauwkost of fruit en een omhoog getrokken truitje zodat al die gezonde heerlijkheden mooi uitkomen bij de bollende buik. Als het even kan, moeten al die healthy snacks ook nog in hun meest pure vorm genuttigd worden, dus ongeschild en met de wortels er nog aan. Fuck die chocola en chips, wortels willen we! (Ik wil trouwens vooral carpaccio en wijn, maar dat zie je dan weer nooit op de foto’s).

  2. De witte motor.
  Zwangerschapsfoto_6 Zwangerschapsfoto_4                     Zwangerschapsfoto_5
  Melk is goed voor elk. Maar voorál voor zwangere vrouwen blijkbaar. Ik weet niet hoe ’t met jou zit, maar eigenlijk drink ik al geen melk meer sinds ik op de kleuterschool gedwongen iedere dag tegen heug en meug zo’n halflauw pakje moest wegslobberen. Zwanger zijn brengt je echter blijkbaar terug naar het zuigelingentijdperk, want op menig zwangerschapsfoto kan de vrouw in verwachting geen genoeg krijgen van het witte goud. Ze drinkt het het liefst gewoon recht uit het pak, met haar buik in de koelkast geduwd. Of ze neemt er een bad in, zoals Cleopatra, zeg maar.

  3. The Sound of Music.
  Zwangerschapsfoto_7
  Zwangerschapsfoto_8         Zwangerschapsfoto_9
  ‘The hills are alíííve…’ Geef de zwangere vrouw een weiland en ze is intens gelukkig. In een wapperende jurk springt ze juichend tussen de gouden halmen door, onderwijl haar dikke buik gelukzalig ondersteunend. Dichterbij de natuur kun je niet komen, esotherischer wordt het niet. Ik ben zelf overigens meestal te vinden op kantoor en in het weekend in de supermarkt, of thuis op de bank. Dartelen gaat ook al niet zo best meer trouwens. Zeker niet in een jeukend veld vol tarwe en teken.

  4. De bijzettafel.
  Zwangerschapsfoto_10
  Zwangerschapsfoto_11         Zwangerschapsfoto_12
  Als we de zwangerschapsfotografen moeten geloven, leggen wij zwangere vrouwen de hele dag van alles op onze buik. Schoentjes, kersen, bonbons, als het blijft liggen, leggen wij het op onze buik. Waarom? Gewoon, omdat het kán. Overigens gaan die bonbons vanuit de doos meestal gewoon recht mijn mond in, ipv mijn buik op, maar misschien ben ik daarin een uitzondering.

  5. Zwanger in stijl.
  Zwangerschapsfoto_13
  Of het nou een sexy ballerina, een hippe fashionista, of een dromerig elfje is, de zwangere vrouw profileert zich het liefst übergestyled in een totaal gecoördineerde outfit, waar menig catwalkmodel nog een puntje aan zou kunnen zuigen. If you got it (die buik! die borsten!), flaunt it, tenslotte! Ik houd het vooralsnog gewoon bij drie stretch zwangerschapsjurkjes, maar blijkbaar is het een grof schandaal dat ik nog geen gazen tutu in mijn kast heb hangen.   

 Bekijk ook: 5 Dingen waaraan je de ervaren zwangere herkent.

(Bron: Scary Mommy)

Hoewel onze mannen natuurlijk met de beste bedoelingen ons proberen te steunen tijdens de bevalling, kunnen ze soms dingen zeggen waarvan je denkt…. serieus?! Wij hebben ze op een rijtje gezet in deze video.