Zwangere vrouwen moeten niet zo zeuren? Wacht maar tot je dit ziet!

29.03.2020 04:55
zwangere vrouw, zeuren, organen

Sommige mensen (lees: mannen…) zijn van mening dat zwangere vrouwen vaak maar een stelletje zeurende klaagmutsen zijn, met hun gezucht, gesteun en gewaggel. Want hoe zwaar kan het nou helemaal zijn, zo’n baby dragen? Heb jij zo’n man die vindt dat het allemaal maar peanuts is? Laat hem dit dan even zien. We hebben zo’n vermoeden dat hij er daarna wel anders over denkt!

Die eerste maanden valt het nog wel mee, maar naarmate de tijd vordert begint zo’n buikbaby behoorlijke proporties aan te nemen. En daar moet wel ruimte voor gemaakt worden van binnen! Wat gebeurt er dus? Je organen komen in de verdrukking en gaan zich verplaatsen. Verpláátsen, ja. Hoe bizar klinkt dat? Behoorlijk bizar, wat mij betreft, maar het is wel waar. Tegen de tijd dat je hoogzwanger bent, bevindt maar weinig van wat er in je buik zit zich nog op z’n originele plek. Hoe dat in z’n werk gaat? Nou zo, dus:

Organen

Geen wonder dus, dat je je opgeblazen voelt, overal kramp krijgt en het gevoel hebt dat je lever zo ongeveer je oren uit komt! Zo’n baby houdt nogal huis in je lichaam en dat gaat niet ongemerkt. De volgende keer dat je dus een eye-roll krijgt van je man als je weer eens hijgend als een oud postpaard op de bank neerzijgt, duw hem dan dit plaatje even onder zijn neus en informeer fijntjes hoe hij denkt dat hij zich zou voelen als zijn darmen bijna in zijn keel zouden zitten. Wedden dat hij dan heel snel een kopje thee voor je gaat zetten?

Lees ook: Zó ziet zwanger zijn eruit. Toch?