10 dingen die het allerbest zijn aan drie kinderen hebben

07.11.2018 05:00
10 dingen die het allerbest zijn aan drie kinderen hebben

Drie kinderen, het klinkt als veel, maar eigenlijk is het gewoon ontzettend de bom. Columniste Samantha Rodham van Scary Mommy zette op een rijtje waarom: 

1. Ze zijn nooit alleen. Ooit zei ik tegen mijn oudste dat ik me vroeger wel eens alleen voelde, als enig kind. Haar antwoord: ‘Zo voel ik me ook als Sem en Lisa nog slapen.” EH HALLO? Niet. hetzelfde. Dat is een beetje hetzelfde als mij vergelijken met Doutzen Kroes. Lieve schat, kom nog maar eens terug als je al je knuffels kleertjes hebt aangedaan en klaargezet hebt op de bank, zodat je niet in je eentje televisie hoefde te kijken. Dan praten we verder over je alleen voelen.

2. Ze hebben alternatieve opties wanneer ze gek van elkaar worden.Wanneer de oudste twee ruzie hebben, kunnen ze zich vervolgens richten op wie van hen er met de baby mag spelen. Waar ze dan weer ruzie over krijgen. Wacht, dit klonk in theorie logischer dan in de praktijk.
3. Ze kunnen kleren delen. Als je het een beetje genderneutraal aanpakt kom je best ver met dezelfde kleren. Vooral in de eerste jaren. En later kunnen ze zelf uitvechten wie wiens kleren uit welke kast heeft gestolen.

4. Je hebt altijd een topexcuus om dingen niet te hoeven doen. ‘Sorry, ik kan niet naar de Efteling, ik heb 3 kinderen onder de 5. Sorry dat het huis een rotzooi is, drie kinderen onder de 5 weet je. Sorry dat we elkaar al jaren niet hebben gezien, drie kinderen hè. Onder de 5. Snapje? Sorry dat ik je hond heb platgereden/het bedrijf failliet heb laten gaan/je oma ben kwijtgeraakt. Werkt eigenlijk bij alles.

5. Er is altijd wel een van de drie ontiegelijk schattig bezig. Dit is geen toeval. Als eentje een irritante bui heeft, denken de anderen: ‘Dit is mijn moment!!!’ en beginnen ze direct modelkind-gedrag te vertonen. Mijn middelste kind is letterlijk nooit zo lief als wanneer de oudste straf heeft. De manipulatie is real, maar dat betekent niet dat je er niet van kan genieten.

6. Ze hebben altijd iemand om mee te spelen. Wie denk je dat er Elsa’s zus Anna moet spelen als je enige kind Frozen wil naspelen. Juist ja, mama. Maar met broertjes en zusjes zijn er altijd genoeg acteurs om de belangrijkste rollen te vervullen. Dus zit mama lekker met haar koffie te kijken hoe de zussen ruzie maken over wie Elsa mag zijn, terwijl de jongste überhaupt niks te kiezen heeft. Gezellig toch?

7. Andere kinderen laten je kinderen met rust. Als we de speeltuin inlopen, lijken we net de Pink Ladies in Grease. Mijn kinderen zijn in zichzelf als een kliekje, en niemand gaat proberen drie kinderen tegelijk te pesten. Trouwens, mijn oudste verplettert je als je probeert haar broertje of zusje te pesten. Omdat ze een baas is.

8. Het is nooit saai. Ha ha! Grapje. Het is soms supersaai, want het zijn kinderen. Maar ze zijn in ieder geval alledrie op een verschillende manier irritant. Dat zorgt toch voor een beetje verandering. En verandering van spijs doet eten, denk ik dan maar.

9. Niemand durft je ouderschapsadvies te geven. Ik kom eigenlijk bijna nooit mensen tegen met vier kinderen of meer, waarschijnlijk omdat die de hele dag thuis zijn om hun was te doen. Ik ben in bijna alle gezelschappen een van de mensen met de meeste kinderen, wat ervoor zorgt dat nooit iemand durft te twijfelen aan mijn ouderschapsskills. Het is mij namelijk gelukt om drie kinderen onder de 5 een jaar lang in leven te houden. Dat verdient wel wat respect.

10. Ze houden van elkaar. Dit is waarom ik drie kinderen uit mijn ik-hou-van-rust-reinheid-regelmaat-want-ik-ben-enig-kind-vagina heb geduwd. Elke keer als mijn dochters zeggen dat ze elkaar beste vriendinnen zijn, of wanneer ze zeggen dat mijn zoon de beste baby van de wereld is, voel ik dat dit al mijn striae, zwangerschapskilo’s en slapeloze nachten waard is.

Lees ook: 10 Dingen die geweldig zijn als je drie kinderen hebt.

(Bron: Scary Mommy)