10 Dingen die je écht nodig hebt voor je baby (de rest van de baby-uitzet kun je laten zitten)

Wanneer je moeder wordt, krijg je een lijst met spullen die je moet aanschaffen. Een badje op pootjes, bijvoorbeeld. De helft gebruik je maar een paar keer. Liever koop je alles op dit lijstje.

43 Hydrofiele luiers en 16 hydrofiele washandjes. Een bad op pootjes dat je nadat de kraamverzorgster vertrekt, waarschijnlijk nooit meer gebruikt. Badcapes voor het stukje van de badkamer naar zijn slaapkamer. Dat is bij ons 1,5 meter. Maar oké. Ik kocht het allemaal. Vooral bij baby 1. Nu, vijf jaar later, heb ik een alternatieve lijst van dingen die je wel écht nodig hebt wanneer je kinderen krijgt.

Lees ook: 10 Babyspullen die je dus echt niet nodig hebt

 1. Een digitale agenda waar jij en je lief allebei afspraken in kunnen zetten
  Zodat de baby niet opeens alleen thuis is omdat jij naar een netwerkborrel bent en je man zijn voetjes laat verzorgen bij de pedicure.
 2. Veel van dat spul waarmee je je hand kunt wassen zonder zeep
  Kinderen zijn vies! Ik kreeg eens een ooginfectie omdat ik na het verschonen van een poepluier met mijn vingers in mijn oog zat. Uhl. Dus altijd zo’n pompje op de commode.
 3. Kasten die dicht kunnen.
  Want die kids brengen zoveel shit het huis binnen. Of ze nou net geboren zijn of al groter. Zorg dus voor een goede kast met dichte deuren, waar je die meuk in kwijt kunt als er iemand belt dat ze zo even een bakkie komt doen.
 4. Een staafmixer
  Om de groente in al je favoriete recepten tot moes te pureren, omdat ze het er anders uit halen en roepen van ‘uhl.’
 5. Oordoppen
  Want die lieve pasgeboren baby’s maken teringveel geluid in hun slaap. Huilen ze niet, dan smakken ze. Of later knarsetanden ze en grommen.
 6. Dubbelzijdig tape
  Om alle ‘kunst’ die ze maken op de opvang en school, op te hangen, zonder dat je muren er na 1,5 jaar uitzien als een plak gatenkaas.
 7. Het nummer van een goede relatietherapeut
  Voor als papa jou en je moedergevoelens toch niet zo aantrekkelijk vindt. Of jij even geen interesse hebt in papa, nu je iedere nacht geen oog dicht doet.
 8. Hangplanten
  De enige planten die de komst van kinderen overleven. Een beetje hoog, zodat ze er niet bij kunnen. Moet je wel eens in de week even op een ikea-trapje die dingen water geven.
 9. Droogshampoo. Soms heb je echt geen tijd om te douchen en je haren te wassen. Je spuit dat spul erop en je kunt weer een dagje door.  
 10. WD40. Dat is van die olie die je in het scharnier van deuren kan spuiten, zodat ze niet meer piepen. Een paar flessen inslaan, zou ik zeggen. Want een piepende deur kan je de das omdoen wanneer je je kind eindelijk in slaap hebt en weg probeert weg te sluipen.Lees ook: Waarom ik overweeg een vierpersoonsbed te kopen

Geschreven door
More from Renée Lamboo

Help! Mijn baby slaapt op zijn buik (wat nu?!?!)

Renée schrok zich een ongeluk. Toen ze haar zoontje van vijf maanden...
Lees verder