10 totaal nutteloze babyproducten die je maar beter niet aan kunt schaffen

29.11.2022 06:00

Alle verkoopmeneren -en vrouwen van Nederland weten: geen dankbaarder groep dan kersverse ouders. Die laten zich met liefde al hun centen uit de zakken te kloppen. Maar voor je je te veel geld afhandig laat maken; deze dingen heb je niet nodig. Echt niet! 

LEES OOK: 10 babyspullen die je dus écht niet nodig hebt

 1. Een matching commode, bedje én kast voor de kinderkamer
  Een setje waarmee je de hele babykamer in één stijl vult, bijvoorbeeld ‘Brocante’, ‘Steigerhout’ of ‘Minimalistisch glad’ oogt misschien aantrekkelijk, maar voor datzelfde geld heb je ook een tweedehands Peugeot 106. En daar heb je véél meer aan, kan ik je vertellen. Daarmee breng je je baby namelijk van A naar B. En zo’n compleet op elkaar afgestemd setje is stiekem ook nog een beetje eh… saai?
 2. Over auto’s gesproken: De Easyfix voor de MaxiCosi
  MaxiCosi’s, daar zul je me nooit over horen, maar die Easyfix, daar zit ‘m het in. Want je denkt: goh, maakt de boel stukken duurder, maar ook stukken makkelijker. Want je klikt, kliklikklik, altijd die MaxiCosi zó in het systeem. Maar als je niet oplet, zit je met een MaxiCosi die je alleen kunt klikken in je eigen systeem, en bij opa en oma in de auto het nakijken heeft. Moet je óf met die MaxiCosi en loeizware plaat gaan lopen sjouwen, en dan maar hopen dat de auto van opa en oma Easyfix compatible zijn, óf een extra stoeltje kopen op Marktplaats voor opa en oma. Dat laatste deden wij, maar dat maakte de boel dus niet per se efficiënter.
 3. Een steamer/blender voor babyhapjes
  Och, dit was serieus een van mijn lievelingsapparaten. Echt, ik was DOL op dat ding. Zo mooi, en hij kon zoveel, maar voor babyhapjes heb ik ‘m slechts twee maanden gebruikt. Toen had ik er genoeg van en ging ik over op kant-en-klare potjes, prakjes en een slappe sperzieboon. Wel heb ik ‘m nog drie jaar lang gebruikt voor het maken van appelmoes, maar hoeveel appelmoes heeft een mens nou nodig in zijn leven? Precies.
 4. Hippe baby patta’s
  Tuurlijk hoop je erop als je zwanger bent, dat je in ieder geval van iemand in de familie die vet schattige Uggs, Timberlands of Nike’s scoort. Maar weet je: BABY’S KUNNEN NIET LOPEN. Dus die babyschoentjes slaan nergens op. Bovendien ben je, als je een beetje beweeglijke baby hebt, de klos en ben je die krengen voortdurend kwijt omdat ze worden uitgeschopt. Niet aan beginnen dus, want één brok frustratie.
 5. Babybad-thermometer
  Ik laat hier de tummy tub en het babybad zelf even buiten beschouwing, ook al zijn dit ook twee highly overrated gebruiksvoorwerpen in de badkamer, maar de badthermometer is toch wel je reinste flauwekul. Heel leuk, om te weten of het water 35,6 is, maar wat weet je dan? Niks, toch? Dan moet je alsnog je elleboog in het water douwen om erachter te komen of 35,6 nou aan de lage kant is, of 39 aan de hoge.
 6. Wippertjes
  Nog zoiets: wippertjes. Je kind zit laag bij de grond een beetje te hangen, wat-ie ook op de bank kan doen, in het zicht van waar alle spannends gebeurt (veel leuker, dus). Vervolgens is je kind binnen 1,5 maand te beweeglijk voor de wipper, en wipt-ie zo de kamer uit, of, zoals bij een vriendin het geval was, keihard met voorhoofd tegen de plavuizen.
 7. Babyzonnebril
  Je denkt natuurlijk: joh, als wij een zonnebril lekker vinden, dan vindt onze baby dat vast ook fijn. Maar denk er even logisch over na; je baby kan amper zijn eigen hoofd recht houden, hoe moet-ie dat doen met een bril op zijn kop? Dat is toch niet te doen? En dan zeg je: ja, maar je hebt ze ook met zo’n handig bandje om hun kop, valt die bril niet af. Maar zou jij het comfortabel vinden om met zo’n dik stuk schuimrubber om je hoofd rond te lopen dat nota bene ook die bril hard je oogkassen in drukt? Nee? Dan vindt je kind dat waarschijnlijk ook niet fijn.
 8. Een lichtgewicht buggy
  Handig, denk je, zo’n lichtgewicht buggy. Handig voor het vliegtuig enzo. Maar lichtgewicht buggy’s zijn hetzelfde als sommige kloterige kutparaplu’s: die kun je met geen mogelijkheid in elkaar vouwen. Dat is dus ook met die buggy’s het geval: probeer je dat ding in elkaar te vouwen, breken alle stokken af, dwars door de stof. ARGHHHGG
 9. Babyhangmatjes
  Ja, die bestaan. En die zien er fantastisch uit. Maar ze zijn niet goed op te hangen, je baby vindt het eng, het werkt voor geen meter, want je knakt je baby’s hoofd. Jammer joh.
 10. Een speen in de vorm van een snor
  Sorry, maar dat ziet er gewoon echt stompzinnig uit.

Waar je overigens wel wat aan hebt, en wat je misschien niet ziet aankomen: luierdoekjesverwarmers.
Je zou misschien denken: wat moet je ermee? Maar ik moet de eerste baby nog tegenkomen die het níét lekker vindt schoongemaakt te worden met een verwarmd ecologisch bamboe doekje. Dus dat.

Tof als kraamcadeau of gewoon voor jezelf: bestel hier de boeken van Franke.