10 totaal onverantwoorde dingen die Esmay met haar nichtje/neefje gaat doen

07.06.2021 07:00

Eindelijk! Renée wordt komende zomer tante. En ze weet al precies hoe ze die nieuwe rol gaat invullen.

Ik ben de jongste thuis en kreeg als eerste kinderen. Mijn broer en zus lieten wat langer op zich wachten. Maar nu is het dan zover. Mijn broer wordt vader en mijn schoonzusje gaat mijn eerste neefje of nichtje baren. Hoera! In de zomer komt hij of zij ter wereld. Moet jij eens raden wie er als eerste aan dat bed staat? Jep, that’s me. Het is goed dat het 1,5 uur rijden is naar ze toe, anders was ik er al voordat de zuster de Apgar-score goed en wel had genoteerd. Ik overdrijf natuurlijk een beetje, maar ik ben wel excited. Het leuke aan tante worden is dat het je geen enkele verantwoordelijkheid geeft. De slapeloze nachten en spuitluiers laat ik lekker aan me voorbij gaan. Doe mij het knuffelen en de fruithapjes maar. En zo heb ik nog meer plannen met mijn nichtje of neefje en allen die er nog volgen, namelijk.

Lees ook: 15 redenen waarom ooms en tantes van je kinderen the bomb zijn

 1. Ik ga ze veel snoep geven. Niet van die verantwoorde meuk die ik mijn eigen kinderen geef, maar echt van dat snoep waarmee je scoort bij kids. Dit is toch de snelste weg naar hun hart.
 2. Ik neem ze mee naar de bioscoop, naar films die eigenlijk veel te spannend zijn, maar wel heel cool. Dan ben ik natuurlijk meteen de toffe tante en misschien worden ze bang en willen ze op schoot. Dat is toch het leukste wat er is? De nachtmerries zijn voor papa en mama.
 3. Zijn ze bij ons thuis, dan eten we altijd patat. Of pannenkoeken als ze dat lekkerder vinden. Dat gevecht om groente ga ik niet voeren, hoor. Kom je logeren, dan houden we het gezellig en serveer ik gewoon kinder-eten.
 4. Ik koop potjes slijm voor ze. Ik wil die meuk in mijn eigen huis niet. Gadverdamme. Voor je het weet zit alles onder. Maar mijn nichtje of neefje woont niet bij mij thuis, dus fuck it.
 5. Ik koop sowieso alles wat ze maar willen. Veel te grote cadeaus voor hun verjaardag en onverantwoord veel speelgoed voor Sinterklaas. Daar ben je tante voor. Oh, en veel speelgoed dat herrie maakt. Zullen papa en mama blij mee zijn.
 6. Ze mogen alles van mij. Ik moet mijn eigen kinderen al vaak genoeg corrigeren. Dus als ze een dagje met mij meegaan, komen ze verpest terug. Dat is dan maar zo.
 7. Ik ga het altijd met ze eens zijn. Vinden zij hun papa en/of mama stom? Dan vind ik dat ook. Natuurlijk moeten ze met je 4 jaar alleen naar school laten fietsen. En inderdaad belachelijk dat je niet eens midden in de winter met je waterbaan mocht spelen. Ik sta aan jou kant, boo.
 8. Ik ga ze een goede muzieksmaak bijbrengen. Geen Kinderen voor Kinderen, maar Michael Jackson en Tori Amos. Dit is mijn enige plan met mijn neefjes en nichtjes waar hun ouders blij van worden, denk ik.
 9. Ik vertel ze alle gênante verhalen over hun vader, mijn broer. En boy o boy, ik heb er veel!
 10. En aan het einde van de dag geef ik ze weer terug aan hun vader en moeder. 

  Lees ook: Waarom je niet bang hoeft te zijn dat je je baby ‘verwent’