11 vet onzinnige filmpjes die kinderen een miljoen keer kijken

19.03.2020 05:00

YouTube staat ongetwijfeld vol met zeer verantwoorde, educatieve filmpjes. Dus waarom komen altijd deze vet onzinnige video’s voorbij als je je kind een onverantwoord moment lang los laat gaan op je telefoon? En waarom moeten die drie miljoen keer achter elkaar bekeken worden?!

Lees ook: Dit gezin deelt alles (maar dan ook alles) op YouTube

1. Bumba

Als er nog één keer iemand ‘bumbaluuuuuu’ tettert, kunnen we helaas niet langer voor onszelf instaan.

2. Blippi

Deze clown zou natuurlijk allang gearresteerd moeten zijn, want man man man, wat is die hyperactieve vogel vervelend.

3. Real life spiderman

Waarom volwassen mensen zich in een Spiderman pak hijsen om vervolgens over straat te gaan rennen, zal waarschijnlijk altijd een raadsel blijven.

4. Peppa Big in het Spaans

Er staan ook gewoon Nederlandse afleveringen all over het internet, maar om een of andere reden is het blijkbaar leuker om Peppa Big in het Spaans te gaan kijken. Wat dat irritante varken er niet leuker op maakt.

5. Unboxing

Dat mensen filmpjes maken van hoe ze een tractor uit een plastic verpakking halen, is natuurlijk al de nodige zorgen om hun geestelijke vermogens waard. Maar dat kleuters massaal die filmpjes gaan kijken, is niet minder zorgelijk. Waarom, mensen, waarom?!

6. The wheels of the bus

Op zich niks mis met klassiekers als The Wheels, Daddy finger of Ten little monkeys, maar wel in 300 varianten tienduizend keer afgespeeld. Waarna ze nooit meer uit je hoofd gaan.

7. Huilende baby’s

Waarom mensen hun huilende / flippende / dreinende kind filmen en vervolgens op internet zetten is een vraag op zich, wat de aantrekkingskracht hiervan op kinderen is, is een onopgehelderd mysterie. Bloedirritant is het wel, dat gejammer.

8. Onzinvideo’s van Amerikaanse gezinnen

Er bestaan mensen die niks beleven en die daar dan filmpjes van gaan maken (zoals hun twee kinderen die met de iPad op de bank zitten en zich niet verroeren, of de opnames van het jaarlijkse familiekerstgezang). En er bestaan kinderen die daar dan naar gaan kijken op YouTube.

9. Kindersurprise

Blijkbaar heel populair in Azië: volwassenen die Kindersurprise eieren openmaken en hysterisch blij worden van een knalturqoise monstertje met uitpuilende ogen. Vreemd, zeer vreemd.

10. Heel slecht geacteerde vlogs

Vloggen is ook een vak en helaas beheerst niet iedereen dat. Zo ook niet de mannen en vrouwen die een kijkje in hun dagelijks leven geven en dan heel slecht acteren dat ze iemand tegenkomen of – O my god o my god – ontdekken dat hun kind zelfstandig de verf heeft gevonden met alle gevolgen van dien.

11. Leren tellen 

Op zich niks mis met educatieve filmpjes, maar leren tellen in het Japans of de kleuren in het Oekraïens – het blijft een raadsel wat kinderen daar aan vinden.

Lees ook: Al die kinderen achter beeldschermen; zo erg is dat toch niet?