13 dingen waarvan je dacht dat jij ze als moeder nooit zou doen (maar die je nu dus wèl doet)

Voordat je moeder werd had je wel zo’n beetje een beeld van wat je allemaal zou doen zodra je mama werd, en ook wat je juist allemaal zou vermijden. Maar nu, een paar jaar verder, ben je genadeloos door de werkelijkheid ingehaald. Deze dingen zou jij nóóóit doen. Tot je ze ineens wel deed.

Lees ook: De diepvriesmoeder: “Ze klagen weleens dat het koud is, die bevroren rugzakjes! Nou, dan ga je toch hollen!”

1. Je kind in jullie bed laten slapen
*Jullie bed was voor jullie. Vond jij. Maar toen jouw dreumes middenin de nacht totaal ontroostbaar was en echt alleen tussen jullie in rustig werd, ging je keihard overstag. Alles voor een beetje nachtrust!

2. Naar een vakantiepark in Nederland gaan, één met zo’n subtropisch zwemparadijs en een indoorspeelhel.
*Tja, vliegen met kinderen of uuuuren in de auto is ook zo’n ding hè? En wat is er eigenlijk mis met een subtropisch zwemparadijs en een indoorspeelhal?

3. Alleen maar suffe kindergerechten maken. Jouw kind went maar aan exotisch eten!
*Nadat je peuter de de Kip Madras en Thaise rijst voor de zesde keer door de kamer gooide, ben je toch maar definitief overgegaan op de klassieker: aardappelen, vlees (vis) en groente.

4. Belachelijke woordjes zeggen zoals ‘chips’ in plaats van shit.
*Het klinkt inderdaad belachelijk, maar ja, je bent guilty as charged.

5. Op een infantiele manier tegen je baby praten
*Nou, de baby was er nog niet uit of jij gedroeg je al als een een eersteklas achterlijke met zinnen als ‘Ja mama’s boeboe, ga jij lekker even slaapjes doenedoendoen, Ja Ja Ja?!’

6. Je man ‘papa’ noemen.
*Dat vond je echt belachelijk. Maar dat was toen. Inmiddels hoor je jezelf geregeld zeggen: ‘Vraag dat maar even aan papa’. En vele varianten daarop.

7. Vloeken in het bijzijn van je kinderen
*Ja hallo, je bent dan wel moeder, maar niet meteen een heilige. Dus jou ontsnapt nog wel eens een vloek waar je kind bij is. Wat dan trouwens heel hard ‘Ohhh, dat mág je niet zeggen’ roept. Dat dan weer wel.

8. Een bakfiets kopen
*Met drie kinds door het drukke verkeer van club naar crèche naar school en terug, bleek zo’n ding toch wel handig. Eigenlijk.

9. Tegen je kind gillen
*Dat was een zwaktebod. Vond jij. Vroeger. Maar als je peuter nu voor de derde keer de pindakaas op de muur smeert, wil jij je stem echt wel eens verheffen.

10. Je baby bij elk kikje oppakken
*Leuk bedacht maar pas als je een baby hebt, weet je hoe verdomd lastig het is om die snerpende babyhuil te negeren.

11. Zo’n tuttige moeder zijn die zweert bij de drie-eenheid rust, reinheid en regelmaat
*Jij zou je kindje lekker relaxt mee laten drijven op de stroom der dingen. Tot hij totaal onhandelbaar werd omdat je ‘m overal mee naartoe zeulde en jij je niet aan zijn vaste tijden hield. Toen werd ook jij al snel een ferme aanhanger van het ‘rust, reinheid en regelmaat’-principe.

12. Je kind op de ipad laten
*Die van jou zou zich te allen tijden zelf kunnen vermaken. Nou, je neemt die woorden nu net zo hard weer terug als je éven ongestoord een telefoongesprek wilt voeren. Of gewoon je koffie warm wilt drinken.

13. Iedereen in je omgeving ‘lastigvallen’ met foto’s van je kind
*Je wéét dat niemand jouw kind zo über-geweldig gaat vinden als jij en dat sommige mensen zelfs helemaal niet zitten te wachten op kiekjes van jouw kleiende koter, maar toch hoor je jezelf – telefoon in de aanslag – ineens weer zeggen: ‘Hij heet Joep en is drie. WIL JE HEM ZIEN?’

Elke week een fijn mailtje van ons?
[wysija_form id=”6″]

Geschreven door
More from Charlotte Latten

Het drama van het tandenpoetsen in 6 bedrijven

Ik weet niet of het aan mij of mijn kinderen ligt, maar...
Lees verder