15 dingen die je bij Esmay huis aantreft (Uhl!)

06.07.2021 06:00

Onaangekondigd bezoek. In het dorp waar Renée woont kun je er niet onderuit. Wees wel voorbereid. Want je gaat heel gekke, vreemde en vieze dingen aantreffen.

Lees ook: Dit zijn de ergste bacteriemomenten voor kinderen

 1. Je belt aan en dan doet mijn zoontje waarschijnlijk open in zijn pyjama.
  Tenzij hij naar school is, de andere dagen heeft hij eigenlijk altijd wel zijn pyjama aan.. Zijn blote buik piept er een beetje onderuit want eigenlijk is-ie een beetje klein. Maar hij vindt ‘m zo ‘moooooooi, mama.’ Dus fuck it. Dan koop ik toch geen nieuwe?
 2. Je gaat schrikken van mij want ik heb geen make-up op.
  Wanneer mijn kind nog in zijn pyjama is, heb ik nog een blote billen gezicht. Gegarandeerd.
 3. De kat gaat tegen je been aanrijden.
  Het dier genaamd ‘Poes’ krijgt sinds we kinderen kregen chronisch te weinig aandacht. Durf je te gaan zitten? Dan kruipt hij zeker bij je op schoot. Allergisch of niet, maakt hem niks uit.
 4. Op mijn arm hangt kind nummer 2.
  Dat is een baby met flink overgewicht. (Check die biceps. Het enige wat strakker is geworden sinds ik moeder werd). Zijn hele gezicht zit nog onder de smeerkaas en het is onderhand hard geworden.
 5. Overal billendoekjes.
  Op de bank ligt een pak, op de tafel, in de keuken. En toch, je zult het niet geloven, ben ik ze altijd kwijt wanneer ik ze nodig heb. Dat is een soort gegeven van het moederschap, volgens mij.
 6. Ik ga dan wat drinken voor je inschenken.
  Vraag alsjeblief niet wat we in huis hebben want dat is altijd bijna niks. Water, limonade, wijn en ingevroren borstvoeding. Jij mag kiezen.
 7. Ik zet mijn baby op de grond.
  Die kruipt er vandoor en jij vraagt je af: is dat wel veilig? Ja, hoor. Kan best. Als er wat is komt hij gewoon weer teruggekropen en dan doen we er een pleister op. Heb ik er zat van, met leuke kleurtjes ook, dus geen zorgen.
 8. Je komt dichterbij en vraagt je af wat die vlekken op mijn jurk zijn?
  Spuug, schat. Dat is spuug en ik ben gestopt met drie keer per dag omkleden.
 9. Er slingert altijd nog wel ergens een volle luier rond.
  Ik vouw ze netjes dicht, hoor. De poepluiers kan ik zo vouwen dat ze bijna niet meer stinken. Bijna, ja. En dan leg ik ze ergens even neer en vergeet ze. Of mijn oudste zoon verstopt ze achterin zijn kast of onder de bank. Die vindt de schoonmaakster op dinsdag meestal wel weer.
 10. De vloer ligt bezaaid met speelgoed.
  Ik ruim pas ‘s avonds op, wanneer ze in bed liggen. Dus naarmate de dag vordert wordt het steeds lastiger lopen in de woonkamer. Kom dan vooral op tijd.
 11. Je hoort een gek geluid.
  Niet bang zijn, we hebben geen hond. Het is een brullende speelgoeddino, die achter de bank staat te krijsen omdat hij er niet langs kan. Horen wij eigenlijk al niet eens meer.
 12. Dan opeens komt de robotstofzuiger opeens voorbij.
  Die zet mijn baby steeds aan. Vindt hij hilarisch.
 13. Op de achtergrond staat ‘Stop met jagen’ van Kinderen voor Kinderen op repeat.
  Ook dat hoor ik bijna niet meer, al kan ik me voorstellen dat gewone mensen helemaal leip worden van dat naïeve Greenpeace-liedje.
 14. Mijn zoontje van 4 gaat geheid voor je optreden.
  Heel slecht breakdancen over de vieze vloer of een goocheltruc niet nergens op slaat. Gewoon klappen, dan ben je er het snelste vanaf.
 15. Je gaat waarschijnlijk weer snel weg.
  Ik snap het, hoor. Ik wil soms ook weg, maar ja, het is mijn huis. Volgende keer misschien van tevoren even bellen?


Lees ook: Dit zijn mijn 10 beste tips tegen de moedersleur