15 Gênante, rare, vieze en onfatsoenlijke dingen die je zou willen doen als je zwanger of net bevallen bent

Tijdens je zwangerschap en je bevalling ervaar je een heleboel ongemakken en verlangens. Alleen kun je er zo weinig mee. Je wilt tenslotte niet raar aangekeken, of gearresteerd worden. Maar oh, wat zou je dit graag willen:

LEES OOK: 14 Dingen die best overschat zijn aan zwanger zijn.

 1. Een zak diepvriesdoperwten tegen je kruis aan duwen in de supermarkt. Omdat de boel down under nou eenmaal niet zelden behoorlijk opgezwollen, geïrriteerd en jeukerig is. En je werkelijk snákt naar wat verkoeling.
 2. Op een openbaar toilet boos roepen dat je “Nou gvd gewoon weer eens een keertje fatsoenlijk wil poepen, ja!”, omdat je al ruim drie maanden tot aan je nek toe geconstipeerd zit en een lekker potje poepen op dit moment beter zou voelen dan een orgasme.
 3. Tijdens een avondje uit eten twee keer een hoofdgerecht bestellen. Omdat je de hele dag zulke godsgruwelijke honger hebt, dat zo’n tweede entrecôte Béarnaise gewoon echt geen overbodige luxe is.
 4. Te pas en te onpas overal je borsten uit je blouse halen om je baby mee tot stilte te manen. Gewoon zonder gepruts met sjaals, voedingsdoeken of poncho’s om maar niemand te shockeren. Fuck it modus aan, zeg maar.
 5. Pontificaal een tube aambeienzalf op je bureau leggen en op vol volume aan je collega’s vertellen over de grote van je aambeien en dat je wel iedere twee uur even moet smeren, omdat de scheuren anders in je anus schieten.
 6. Streaken. Omdat het comfort van zwangerschapskleding ook eindig is. En op een gegeven moment zelfs de flubberigste trainingsbroek gaat knellen en schuren en je het liefst gewoon de lucht over je buik wilt voelen stromen.
 7. Ongegeneerd winden laten. Een zwangere vrouw is nou eenmaal het equivalent van een wandelend scheetkussen. En het is gewoon heel vervelend om die gassen de hele dag binnen te moeten houden.
 8. Verslonzen. Tegen die vette huid, zwangerschapsstriemen en dat vocht vasthouden valt namelijk niet op te groomen. Dus waarom zou je de moeite dan nog nemen? In je huispak naar een vergadering, moet best kunnen!
 9. Seks hebben met je man in een pashokje als jullie op een loeidrukke zaterdagmiddag in de Bijenkorf zijn. Als jij één van die vrouwen bent wiens lendenen in brand staan door de zwangerschapshormonen tenminste.
 10. Iedereen alle vieze details van je zwangerschap vertellen. Van het toenemen van je vaginale afscheiding, tot het bloeden van je tandvlees en de diepte van je nieuw verworven cellulitisputten.
 11. Leunend tegen het aanrecht hele eetlepels pindakaas naar binnen werken in een rafelige onderbroek. Met de gordijnen open.
 12. Een glas wijn drinken. Of twee. Dat doe je dus écht niet. Maar soms kun je die Merlot gewoon bijna over je tong voelen glijden.
 13. Kolven waar tante Tiny en ome Sjaak bij zijn. Gewoon die zuignappen op je tepels ploppen tussen de Mariakaakjes en de gesprekken over de gestegen aardappelprijzen door. En dus niet boven moeten gaan zitten en dan als een gek proberen die milliliters eruit te persen voordat tante Tiny’s koffie koud is geworden.
 14. Alleen slapen. Je bent nu tenslotte eigenlijk twee mensen, dus je hebt ook twee keer zoveel matrasruimte nodig. Hij kan best negen maanden op de bank slapen, wat jou betreft. Toch jammer dat hij daar anders over denkt.
 15. Stoppen met werken. Omdat je eigenlijk alleen nog maar de hele dag gelukzalig over je buik wilt aaien en buikbanden wilt breien. Maar ja, dat brood op de plank, hè… Dat blijft toch wel een dingetje.

LEES OOK: 52 Tekenen dat je bijna gaat bevallen.

Geschreven door
More from Vala van den Boomen

14 Rites de passage die iedere moeder doormaakt

Het moederschap zit vol verrassingen. Het laat je dingen doen die je...
Lees verder