16 Dingen die je nóóit zou doen als peutermoeder

16.02.2022 06:00

Toegeven om van het gezeur af te zijn en vissticks als maaltijd serveren. Zou je nóóit doen. Totdat je daadwerkelijk een peutermoeder werd.

Lees ook: 17 Plannen die ik had voor het moederschap die faliekant zijn mislukt.

 1. Serieus vragen hoe de peuter de boterham geserveerd wenst te hebben en daar ook naar luisteren. En o ja, als de peuter bij het serveren of halverwege de boterham van gedachten veranderde, zou je uiteraard nooit uit conflictmijding nieuwe stukjes maken.
 1. De hele Little People-collectie aanschaffen plus meer Duplo dan waar je kind redelijkerwijs mee kan spelen omdat je het zo leuk vindt om ‘m te verwennen.
 1. Midden in de nacht toegeven aan het herhaalde en vrij dwingende verzoek van de peuter om ook in het grote bed plaats te nemen.
 1. Vissticks bakken omdat je weet dat jouw zorgvuldig gefabriceerde lamskoteletjes geen enkele schijn van kans maken.
 1. En dan ook alleen vissticks. Omdat alles wat groen is tot op het bot wordt gewantrouwd en je hoopt dat de peutervitaminen die je zo nu en dan geeft de truc ook wel zullen doen.
 1. Toch gewoon een toetje geven als zelfs een aanzienlijk deel van de vissticks richting prullenbak is verdwenen.
 1. Dreigen dat je ‘m buiten zet met min zes, en zo nog wat van die dingen die je toch nooit waarmaakt maar die wel groots effect hebben en daarom zo lekker makkelijk je mond uitrollen.
 1. Hoewel je weet dat het geen zin heeft schreeuwen tegen een peuter met een woede-aanval. Want jij zou altijd rustig blijven. Ja, jij wel.
 1. De iPad inzetten omdat je zelf gewoon even koffie wilt drinken. Of wilt Facebooken.
 1. Met een schuin oog je WhatsApp checken terwijl je met je peuter aan het puzzelen / kleien / torens bouwen bent. Iets met geen schermverslaafd kind kweken en altijd het goede voorbeeld geven.
 1. De ene keer wel toestaan dat de bank als trampoline wordt gebruikt en de andere keer niet, afhankelijk van de vraag of je zin hebt om ernaast te staan of niet. Want jij zou namelijk altijd consequent zijn en dan zou jouw kind nooit zeuren, want die wist natuurlijk dat dat helemaal geen zin had.
 1. Over zeuren gesproken: je zou ook nooit toegeven aan gemekker en gedrein met als enige reden dat je van het gezeik af wilt zijn. Nee zeg, het idéé.
 1. Vragen of ‘ie meegaat op de ‘fietfiet’ en of ie nog een ‘naantje’ wenst te eten. Praten in peutertaal, je vond er iets van, hoor. Vroeger.
 1. De zindelijksheidstraining lekker lang uitstellen omdat je het ook wel relaxed vindt zo.
 1. Stiekem alles uit z’n eigen winkelwagentje terugleggen in het schap omdat je er weinig voor voelt hem bij voorbaat te verbieden twaalf pakken rijst in te laden en daarmee een driftbui van jewelste te riskeren.
 1. Eten serveren op de plek waar het toevallig uitkomt. Want jouw kind zou altijd aan tafel eten. Met bestek, moehahaha.

Lees ook: 12 Heel herkenbare dagelijkse peutermoederuitdagingen.